Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beurs: aandelen om te volgen in Parijs en Europa – 12/08/2022 om 08:49

PARIJS (Reuters) – Aandelen volgen donderdag op de beurs van Parijs en in Europa:

* AIRBUS AIR.PA – De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft donderdag aangekondigd dat het speciale voorwaarden heeft goedgekeurd voor de Airbus A321XLR, een vliegtuig dat aanleiding geeft tot bezorgdheid vanwege een nieuw type brandstoftank dat brandgevaar kan opleveren. Ook gaf Airbus aan dat de jaren 2023 en 2024 positief zullen zijn voor de vraag naar grote vliegtuigen.

Airbus – De jaren 2023 en 2024 zullen positief zijn voor de vraag naar gigantische vliegtuigen – DG

De Verenigde Staten gaan akkoord met de voorwaarden van de Airbus A321XLR met betrekking tot brandrisico’s

* RENAULT RENA.PA bevestigde woensdagavond het vertrek van Clotilde Delbos, General Manager van Mobilize, het nieuwe mobiliteitsmerk van de groep op 31 december. Clotilde Delbos, vakman van de overgang van de automaker na de schande van Carlos Ghosn, zal Phaedra Ribeiro, ex-Bosch en huidige chief operating officer van Mobilize vervangen, aldus een persbericht.

Overgangsvakman Ghosn de Meo verlaat Renault

* VINCI SGEF.PA – De Franse groep kondigde donderdag aan dat het de overname van Fintech van een belang van 29,99% in OMA (Grupo Aeroportuario del Centro Norte) voor een totaalbedrag van € 1,17 miljard heeft afgerond. De grootste aandeelhouder van de Mexican Airports Group.

* ENGIE ENGIE.PA — Het management van GRDF, een dochteronderneming van Engie, en CGT zijn er woensdag niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de lonen om een ​​einde te maken aan een vijf weken durende staking die de gasleveringsactiviteiten heeft verstoord en een grote storing heeft veroorzaakt.

READ  Inkomstenbelasting, woningbelasting, onroerendezaakbelasting: dit is de belastingkalender voor 2022

Frankrijk – Geen oplossing van een geschil tussen de GRDF en de CGT over lonen

* JCDECAUX JCDX.PA – ’s Werelds nummer één buitenreclamebedrijf heeft donderdag de overname aangekondigd van Pisoni, een straatmeubilair- en displaybedrijf in het zuiden van Frankrijk, voor een niet nader genoemd bedrag.

* EIFFAGE FOUG.PA kondigde woensdag aan dat het via een consortium een ​​globaal contract ter waarde van 178 miljoen euro heeft gewonnen voor de bouw van een administratief gebouw voor de centrale administratie van de ministeries die verantwoordelijk zijn voor sociale zaken in Malakoff (Hauts-de-Seine).

* CARMAT ALCAR.PA, fabrikant van het Aeson kunsthart, maakte donderdag bekend dat het een bedrag van 31,1 miljoen euro heeft opgehaald.

Qarmat haalde 31,1 miljoen euro op

* GETLINK GETP.PA meldde woensdag dat Shuttle Freight in november 122.554 vrachtwagens verplaatste, een daling van 7% op jaarbasis.

Getlink-Le Shuttle Freight verplaatste in november 122.554 vrachtwagens

* DERICHEBOURG DBG.PA kondigde woensdag een stijging van de jaaromzet aan met 45,9% tot € 5,3 miljard, een huidig ​​Ebitda-percentage van € 510,1 miljoen en een voorgestelde dividenduitkering van € 0,32 per aandeel.

ASML ASML.AS — De Nederlandse autoriteiten zijn van plan nieuwe controles uit te voeren op de export van apparatuur voor het maken van chips naar China, meldde Bloomberg woensdag, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de kwestie.

Bloomberg meldde woensdag, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de zaak, dat de groep van plan is activa van ongeveer 20 miljard euro in zijn Italiaanse levensverzekeringsportefeuille te verkopen.

* SIEMENS SIEGn.DE, MAERSK MAERSKb.CO en UNILEVER ULVR.L – In een brief die donderdag is gepubliceerd, dringt een groep fabrikanten, logistieke professionals en industriëlen, waaronder Siemens, Maersk en Unilever, er bij de Europese Unie op aan om deze tegen 2035 af te dwingen. Alle in massa verkochte Charges voor vrachtwagens zijn emissievrije modellen.

READ  MBF Aluminium Foundry onder gedwongen liquidatie brengen

* RYANAIR RYA.I – De CEO van de luchtvaartmaatschappij, Michael O’Leary, heeft zijn termijn aan het roer van de groep verlengd tot 2028 in een deal die hem een ​​bonus van bijna 100 miljoen euro zou kunnen opleveren.

(Schrijven door Claude Chingou, bewerken door Jean-Stephan Bros)