Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Einde klap voor Android Auto op smartphone

Google heeft met de aanstaande release van Android 12 het einde van zijn Android Auto-app voor smartphones aangekondigd. Helemaal weg is Android Auto echter nog niet. Deze laatste wordt geïntegreerd in de Google Assistent.

In 2014 trof een kleine aardbeving het terrein van de connected car met het debuut van Android Auto en Apple CarPlay. Met beide besturingssystemen kunnen bepaalde rijfuncties worden herhaald op het touchscreen van de auto.

De Android Auto-app, die kan worden gedownload uit de Play Store, maakt interactie met het infotainmentsysteem van de auto mogelijk, zolang dit laatste compatibel is. Wat in eerste instantie verre van duidelijk was.

In 2016 lanceerde Google een versie speciaal voor smartphones, genaamd Android Auto voor mobiel. Eenmaal geactiveerd, geeft het telefoonscherm grotere pictogrammen weer, zodat er tijdens het rijden gemakkelijker op kan worden getikt. Onder de aangeboden functies vonden we de stemassistent, Google Maps, telefoonmodus en andere, met de zorg dat ze het rijden niet verstoren.

Maar in 2019 kondigde Google de wens aan om de mobiele versie van Android Auto te beëindigen. In feite heeft het Amerikaanse bedrijf Android Auto rechtstreeks in de Google Assistent ingebouwd. Zodra een route is gestart vanuit Google Maps, wordt deze modus voor geassisteerd rijden automatisch gestart, zodat de bestuurder hardop kan communiceren om te bellen, te schrijven en een sms te verzenden of muziek af te spelen.

Ondanks deze aankondiging van de beëindiging van Android Auto voor smartphones, zal Google geen actie ondernemen. Eindelijk zal in 2021 met de geleidelijke uitrol van Android 12 de doodsteek voor de mobiele app inslaan.

READ  Resident Evil Village: Bruce Willis' aanwezigheid in het spel wordt mogelijk gemaakt dankzij de mod!

Volgens de US XDA Developers-website hebben sommige eigenaren van Pixel-smartphones met Android 12 misschien gemerkt dat de app niet meer werkt. In plaats daarvan is er een bericht waarin staat dat “Android Auto is nu alleen beschikbaar voor autoschermen. Probeer in plaats daarvan Google Assistent Rijweergave op je telefoon“.

De informatie werd door Google zelf bevestigd: “De Google Assistant Driving View is onze volgende evolutie in de mobiele rijervaring. Voor mensen die Android Auto gebruiken in ondersteunde voertuigen, zal deze ervaring niet verdwijnen. Voor degenen die de ervaring op de telefoon gebruiken (mobiele Android Auto-app), worden ze naar de rijmodus voor de Google Assistent gebracht. Vanaf Android 12 wordt de rijmodus van Google Assistant een alles-in-één mobiele rijervaring. Meer details hebben we op dit moment niet om te delen.“.