Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eind maart 2024 dreigt er een grote chaos met betrekking tot bankoverschrijvingen, en dit kan gevolgen hebben voor uw salaris

Eind maart 2024 dreigt er een grote chaos met betrekking tot bankoverschrijvingen, en dit kan gevolgen hebben voor uw salaris

Je salaris voor maart kan op dinsdag 2 april 2024 op je rekening worden gestort.
Prostock Studio – Stock.adobe.com

Zoals het geval is aan het einde van elke paasvakantie, zal het Europese interbancaire overboekingssysteem vier opeenvolgende dagen worden onderbroken. In 2024 valt de laatste eind maart, de traditionele loonperiode.

Geen paniek als uw salaris van maart op maandag 1 april niet op uw bankrekening verschijnt. Het zal ook geen aprilgrap van uw werkgever zijn. In feite wordt uw salaris feitelijk geblokkeerd in het Europese interbancaire systeem vanwege omstandigheden veroorzaakt door de paasvakantie die dit jaar eind maart valt. Zoals gemeld door de site Dagboek van een nerdTarget 2, een betalingssysteem van het Europese systeem, zal voor een langere periode dan gebruikelijk worden onderbroken.

Een pauze van vier opeenvolgende dagen

Normaal gesproken wordt deze dienst van de Europese Centrale Bank in het weekend en op de meeste feestdagen onderbroken. Volgend weekend wordt de dienst uitzonderlijk vier opeenvolgende dagen onderbroken: Goede Vrijdag (Zoals beschreven op de website van de Europese Centrale Bank), wat een feestdag is in Duitsland en in sommige grensdepartementen (Bas-Rhin, Haut-Rhin en Moselle), op zaterdag en zondag (zoals alle weekenden) en vanwege Paasmaandag, wat ook een feestdag is. Alle overschrijvingen die tussen de avond van donderdag 28 maart en maandag 1 april worden geregistreerd, worden daarom alleen geldig verwerkt op dinsdag 2 april.

Dus als uw werkgever tijdens een uitzonderlijk lange pauze het loon controleert, kan dit pas op dinsdag 2 april op uw rekening worden gestort. Dit geldt ook voor al uw al dan niet geplande overdrachten (huur, alimentatie, terugbetaling, factuurbetalingen etc.) die in deze periode plaatsvinden. Neem daarom voorzorgsmaatregelen als u tijdens deze onderbrekingsperiode betalingen moet doen.

READ  Intersport onthult drie nieuwe betaalbare elektrische fietsen

Instant en binnen dezelfde bankoverschrijvingen blijven mogelijk

Als daarentegen de interbancaire overboekingen vier opeenvolgende dagen worden onderbroken, is dit niet het geval bij geldoverboekingen binnen dezelfde bankinstelling. Zo heeft u de mogelijkheid om spaargeld op uw spaarrekeningen te storten of op te nemen, of de rekeningen van uw kinderen aan te vullen, als deze bij dezelfde bankinstelling staan ​​als uw uitgifterekening.

Ten slotte is het voor dringendere betalingen altijd mogelijk om gebruik te maken van het systeem voor onmiddellijke overboeking dat bij de meeste bankinstellingen is gevestigd. Hiermee kunnen binnen enkele seconden geld worden uitgegeven of ontvangen, 24 uur per dag, 7 dagen per week vanaf een rekening in de eurozone. Deze directe overboekingen zijn soms gratis en brengen doorgaans kosten in rekening (tussen enkele tientallen centen en één euro). Een nieuwe Europese regelgeving zal bankinstellingen dwingen om het tegen 30 oktober 2024 vrij te maken.