Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zelfs Macron wil hen belastingen opleggen!

Zelfs Macron wil hen belastingen opleggen!


Yael Brown Bevitt wil superwinsten belasten

Yael Brown-Pivett (Ennahda), voorzitter van de Nationale Assemblee, heeft een zware klap uitgedeeld door een belasting voor te stellen op de superwinsten van grote bedrijven. ” Wij willen niet dat de Franse belastingen stijgen ' zei Ali Frankrijk Blue Sud LorraineEn zo betoont hij zich voorstander.” Een uitzonderlijke bijdrage » Vragen aan bedrijven Wanneer er superdividenden, superdividenden en massale terugkoop van aandelen zijn “.

Dat is verre van vallen als een bijl. In feite heeft de voorzitter van de Nationale Vergadering al in 2022 haar steun hiervoor uitgesproken, en dit laatste wordt verwacht op de conferentie van de Democratische Bewegingspartij, een centristische partij die verbonden is met Macroni en die deze belasting ook steunt. Yael Braun-Bevit vertrouwde dus op de aankondiging van minister van Economie Bruno Le Maire, die plannen maakt Een overheidstekort van 5,6% van het Franse bbp in 2023 (vergeleken met de aanvankelijk geplande 4,9%) om een ​​oproep te doen aan zijn kamp. ” Ik denk dat we kunnen beginnen na te denken over de vraag of we niet op een bijzondere manier in staat zouden kunnen zijn de staatsinkomsten te verhogen. “, drong ze aan.

Een voorstel dat Bruno Le Maire onmiddellijk afwees

Het is duidelijk dat het belasten van grote bedrijven niet zonder gevolgen blijft. Ten eerste, Dit zou hen kunnen aanmoedigen om over te stappen naar minder restrictieve horizonten, zoals de Verenigde Staten, die buitenlandse investeerders blijven aantrekken via hun inflatieverlagende wetgeving. (Ira). In de tweede plaats zou een dergelijke belasting betekenen De facto onvermogen, Dit kan sommige bedrijven ertoe aanzetten om ter compensatie hun personeelsbestand in te krimpen.

READ  Free kondigt een "leuke kerstverrassing" aan voor abonnees van Freebox Pop en Delta

Als gevolg daarvan kent het voorstel van Yael Brown-Pivett geen consensus in zijn kamp. Minister van Economische Zaken, Bruno LemireHij reageerde snel op de voorzitter van de Nationale Vergadering over de kwestie BFM-TV Hij wees erop dat hij tegen zijn initiatief was. ‘De overheid zal energiebedrijven daadwerkelijk belasten,’ hield de huurder van Percy vol. Maar niet meer dan dat ». De minister van Economische Zaken wilde zichzelf ook geruststellen door zijn verzet tegen elke verhoging van de belastingen voor de Fransen te benadrukken, en beschouwde deze optie als “een Gemakkelijke oplossing “.