Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eerste statische test van een booster die eerder Super Heavy liet zien

Voor de eerste keer heeft SpaceX een statische testlancering van de Super Heavy-testfase uitgevoerd. Drie in getal, de Raptor-motoren liepen korte tijd, minder dan vier seconden, op tijd. Het is zeer waarschijnlijk dat de door de ingenieurs gestelde doelen zijn bereikt.

Statisch testen van de drie Raptor-motoren van booster 3 deel van de voorbereiding op de eerste orbitale vlucht van ruimteschip, in zijn volledige samenstelling, die SpaceX. Deze point-to-point vlucht staat gepland voor het einde van het jaar en zal bestaan ​​uit het verbinden van de Boca Chica-basis in Texas metarchipel Hawaï tijdens ruimtevlucht.

Uit deze test blijkt dat de voorbereidingen voor de Super Heavy-fase vorderen, maar dat er nog werk aan de winkel is. Zo veel werk. U moet zelfs weten dat deze fase, in zijn operationele configuratie, meer dan 30 Raptor-motoren zal bevatten. Deze motor draait op een mengsel van zuurstof vloeistof (LOX) en vloeibaar methaan (CH .)4), is nog niet in gebruik. Momenteel worden Merlin-motoren gebruikt door de Falcon 9 en Falcon Heavy.

Deze testfase, genaamd Booster 3, kan opnieuw worden gebruikt, maar dit is niet bevestigd. Het is niet bedoeld om in de ruimte of tijdens de vlucht te vliegen subtropisch. Het wordt alleen gebruikt voor grondtests, met name voor het vullen van tanks, temperatuurbeheer en Druk bijvoorbeeld. Dit zegt, Elon Musk waarnaar wordt verwezen in Twitter Het hergebruik van deze fase voor een nieuwe test zou afhangen van de voortgang van Booster 4. Als 3 opnieuw zouden worden gebruikt, zouden negen motoren tegelijkertijd worden geïnstalleerd en getest.

READ  Na de behandelend arts, hier is de corresponderende apotheker: 5 vragen om het principe te begrijpen

SpaceX heeft statische tests uitgevoerd van zijn Super Heavy Booster 3-prototype in Boca Chica, Texas. © SpaceX

Vliegenwerper met meerdere motoren

Om de moeilijkheid te begrijpen van het vliegen met een draagraket met meerdere motoren, is het noodzakelijk om te weten dat, van de ene motor naar de andere, een niveau verbranding Het is nooit hetzelfde en erg moeilijk te ontwerpen, vandaar het belang van grondtests en ervaring die is opgedaan met vluchten Valk 9, waarvan de hoofdtrap negen motoren bevat en de Falcon Heavy- en 3X9-motoren (de hoofdtrap bestaat uit drie hoofdtrappen van de Falcon 9).

De jet van elke motor betekent niet dat deze jets samen werken alsof het afzonderlijke motoren zijn. Deze jets zullen op elkaar inwerken en dit kan een aantal aërodynamische beperkingen creëren, met name zijdelings, en zo de opkomst van de machine belemmeren. Het ene vliegtuig kan ook de straal van een andere motor blussen! Een ander probleem is de richting van de motoren. Het is duidelijk niet hetzelfde om drie motoren te hebben in plaats van één! Met Schuld Ook is het van belang dat er aanzuiging plaatsvindt in de rok en dat er een vacuümeffect optreedt.

U zult ook geïnteresseerd zijn

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?