Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

nieuws | Covid-vaccin: alle AstraZeneca-doses zijn nu voor donaties

Het ministerie van Volksgezondheid zei dinsdag dat alle nieuwe leveringen aan Frankrijk van Covid-19-vaccins van AstraZeneca die zijn vastgelegd in het contract met het laboratorium, nu zijn overgegaan op donaties voor ontwikkelingslanden.

We zijn gestopt met leveringen om doses naar donaties te sturenHet ministerie heeft tijdens een online persconferentie uitleg gegeven over de vaccinatiecampagne.

deze week “Bijna 1 miljoen doses AstraZenecEen “moet geleverd worden, die zal zijn”Gemarkeerd 100% op CovaxHet “Internationaal Solidariteitsorgaan”, een vertegenwoordiger van het ministerie van Economie en Financiën, voegde hieraan toe.

4,5 miljoen doses van het Engels-Zweedse laboratorium die in augustus worden verwacht, zullen dezelfde kant op gaan. Het AstraZeneca-vaccin, dat gebruikmaakt van virusvectortechnologie, wordt sinds begin februari in de campagne gebruikt. Maar het gebruik ervan werd al snel beperkt tot mensen ouder dan 55 jaar vanwege zeer zeldzame maar ernstige bijwerkingen.

Deze rapporten hebben geleid tot relatieve ontevredenheid van de bevolking over dit vaccin, wat heeft geleid tot doseringen die veel lager zijn dan die van RNA-vaccins (Pfizer en Moderna).

Vanaf 12 juli heeft het Covax-systeem, dat moest zorgen voor gelijke toegang tot zowel rijke als achtergestelde landen voor Covid-19-vaccins, meer dan 102 miljoen doses vaccins verdeeld in 135 landen.

Sinds april, Frankrijk”Bijna 5 miljoen doses verkocht via Covax“, Met”Geleidelijke toename van donatiesPercy’s vertegenwoordiger bevestigde: 100.000 doses in april, 500.000 in mei, 2,5 miljoen in juni enBijna 3,5 miljoenVerwacht in juli.

cHet zal de komende weken en maanden blijven toenemen“In het bijzonder opmerkend dat Frankrijk,” voegde hij eraan toe.Hij wil voor het einde van de zomer de vaccins van Pfizer en Johnson & Johnson kunnen toedienen“.

READ  4 weken durende richting: weer tot 6 juni