Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Eerlijk gezegd, Fransen, wie denken jullie dat we zijn?’

‘Eerlijk gezegd, Fransen, wie denken jullie dat we zijn?’

Hij kan niet meer dan twee zinnen achter elkaar zeggen zonder dat zijn telefoon overgaat. ‘Zie je, dan hebben we genoeg om 750 mensen te laten slapen.’…dring! “Hier zetten we een tweede tent op die plaats biedt aan maximaal 1.500 vluchtelingen.”… Dring! “Om voor de kinderen te zorgen, hebben we specialisten van de zomerkampen met hun leraren meegebracht…” Dring! In plaats daarvan zullen we ons geduld verliezen. Maar nee, Mohamed Al-Idrissi slaagde er op meesterlijke wijze in om het stadion van 20 augustus, bijna in het hart van Marrakesh, te transformeren tot een opvangcentrum voor degenen die hun huizen verloren tijdens de aardbeving.

Volg Livena: Aardbeving Marokko live: “Totale chaos” en ongeveer 300.000 mensen “slapen op straat” volgens waarschuwingen van UNICEF

Er wachten echter al zo’n honderd mensen op hun plekje “Eerste vice-president” Het volstaat te zeggen dat de eerste loco-burgemeester van Marrakesh, Fatima Zahraa Mansouri, ons op maandag 11 september een soort rondleiding door het pand wilde geven. We begrepen al snel waarom hij het zo graag wilde: ” Jij bent Frans ? hij zuchtte, Dus ik zal het je laten zien. » Hij detailleerde alles: de toiletten en douches bij de ingang, de gebedshoek en het kunstgras waarop zes kinderen speelden. Tussen twee telefoontjes door sprak hij ook over de commissie die was gevormd om de geëvacueerde huizen te onderzoeken en toekomstige wederopbouwmaatregelen te evalueren: “De burgemeester is ook minister van Huisvesting, dus dat zou helpen…”

“Acties van solidariteit”

Een paar minuten geleden daagde een adviseur van de Marokkaanse regering ons directer uit: “Eerlijk gezegd, Fransen, wie denken jullie dat we zijn? Bougnol? Als we naar jullie luisteren, hebben we de indruk dat we het zonder jullie niet aankunnen!” Dit komt omdat veel Marokkanen de discussies volgen die door de Franse televisiezenders worden uitgezonden. De gevoelens die worden geuit door sommige commentatoren die in Parijs wonen maar protesteren tegen het feit dat koning Mohammed VI hulp uit Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten heeft aanvaard zonder te reageren op het aanbod van Emmanuel Macron, veroorzaken onrust in officiële kringen.

READ  In Venezuela maakt de oppositie een einde aan het "mandaat" van Juan Guaido.
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Na de aardbeving in Marokko stopte de reactie van de autoriteiten op koning Mohammed VI

“Dat zegt meer over jou dan over onsEen ambtenaar van het ministerie van Nationaal Onderwijs glimlacht. Ja, we zijn een minder welvarend land. Maar de waarheid is dat solidariteit werkt. De Marokkaanse staat werkt al samen met de overheid, professoren en niet-gouvernementele organisaties, waarvan sommige Frans zijn en al heel lang aan de site werken, aan het herstel van de openbare diensten, het renoveren van scholen en het reorganiseren van het onderwijs. »

Je hebt nog 33,74% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.