Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Türkiye werd de Amerikaanse speleoloog Mark Dickey “uitgeschakeld”.

In Türkiye werd de Amerikaanse speleoloog Mark Dickey “uitgeschakeld”.

En hier in de open lucht. Mark Dickey, de Amerikaanse speleoloog die op 2 september ziek werd op de bodem van een kloof in het zuidoosten van Turkije, werd op maandag 11 september gered, maakte de Turkse Speleologiefederatie bekend. “Geregisseerd door Mark Dickie”De Unie kondigde aan en voegde eraan toe: “De reddingsoperatie is succesvol afgerond.”.

De 40-jarige speleoloog kreeg een buikbloeding tijdens het verkennen van het Murca-grottensysteem bij Mersin in het zuidoosten van Turkije met een internationaal team. Murca is de derde diepste grot van Turkije: op het laagste punt is hij ongeveer 1,3 kilometer diep.

Mark Dickie bevond zich op een diepte van 1.120 meter toen het bloeden begon. Het ongeval leidde tot wat de hulpdiensten omschrijven als een van de grootste en meest complexe ondergrondse reddingsoperaties ooit ondernomen. Een internationaal team van 200 reddingswerkers, ontdekkingsreizigers en artsen begon Dickey voorzichtig naar de oppervlakte te brengen nadat hij bloedtransfusies had uitgevoerd. “Wij feliciteren iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd.”Dat heeft de Turkse Grottenfederatie gezegd.

“Hooggekwalificeerde speleoloog”

Redders bonden hem eerst vast aan een brancard, die soms met een touw door bijzonder nauwe doorgangen verticaal moest worden opgetild. Soms namen de teams die aan de touwen trokken een pauze en keerden terug naar de oppervlakte voordat ze ondergronds terugkeerden. Volgens de autoriteiten is de gezondheidstoestand van de heer Dickey de afgelopen dagen gestaag verbeterd.

“Het gaat over het algemeen goed met hem. Hij krijgt nog steeds vocht.”Cenk Yildiz, hoofd van de lokale afdeling van de Turkse noodhulpdienst, vertelde dit zondag laat aan de pers. “We hebben de problemen van maagbloedingen opgelost met plasma en serum.”, Het is om uit te leggen. In een videoclip bedankte de heer Deki de Turkse regering voor haar hulp en zei: “snel antwoord” hij had “Een leven redden”.

Volgens de European Cave Rescue Association (ECRA) is Mark Dickie een ervaren speleoloog met een medische opleiding. Dit is een inwoner van de staat New York “Een bekende figuur in de internationale speleologiegemeenschap, zelf een zeer bekwame grotonderzoeker en grotredder.”ECRA, die fungeert als secretaris van de medische commissie, is bekendgemaakt. Deze organisatie vertelde dat hij ook werkt als trainer voor grotreddingsorganisaties in de Verenigde Staten.

READ  Zittend op de bemanningsstoel wachtend om naar het toilet te gaan, draait de piloot zich om en zet de vlucht uit

De wereld met Agence France-Presse