Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De leider van het Huis van Afgevaardigden roept op tot een impeachmentonderzoek naar Joe Biden

De leider van het Huis van Afgevaardigden roept op tot een impeachmentonderzoek naar Joe Biden

Dinsdag verzocht Kevin McCarthy, de Republikeinse ‘voorzitter’ van het Huis van Afgevaardigden, om een ​​onderzoek naar de afzetting van Joe Biden.

Tegenaanval door Republikeinen. De Republikeinse leider Kevin McCarthy in het Huis van Afgevaardigden zei dinsdag dat hij voorstander is van het openen van een afzettingsonderzoek tegen Joe Biden.

De ‘Speaker of Parliament’ (het equivalent van de voorzitter van de Nationale Vergadering) kondigde aan: ‘Ik vraag een commissie in het Huis van Afgevaardigden om een ​​formeel onderzoek te openen om hem af te zetten’, in de overtuiging dat de president tegen de Amerikanen heeft ‘gelogen’ over de controversiële zaken van zijn zoon in het buitenland.

Het Witte Huis omschreef de manoeuvre een jaar voor de presidentsverkiezingen als ‘zeer politiek’. “De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden hebben de president negen maanden lang onderzocht en hebben geen enkel bewijs van wangedrag gevonden.” zei Ian Samswoordvoerder van het Witte Huis op het sociale netwerk X, voorheen bekend als Twitter.

Hunter Biden is het doelwit van Amerikaans rechts

Hunter Biden, de vijftigjarige zoon van de Democratische president, is een favoriet doelwit van Amerikaans rechts geworden. Het beschuldigt hem er met name van twijfelachtige deals te hebben gesloten in Oekraïne en China toen Joe Biden vice-president Barack Obama was (2009-2017), waarbij hij misbruik maakte van de netwerken en de naam van zijn vader.

Joe Biden te oud om terug te keren naar het campagnespoor?

De Amerikaanse grondwet bepaalt dat het Congres de president kan beschuldigen wegens ‘verraad, omkoping of andere zware misdaden en overtredingen’.

READ  Het Witte Huis zegt dat Hamas “nu het enige obstakel” is voor een “volledig” staakt-het-vuren.

De Trump-vleugel van de Republikeinse Partij eist al maanden de start van een afzettingsprocedure, omdat leider Kevin McCarthy in januari veel concessies moest doen om aan de macht te komen.