Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een vliegtuig van Ryanair stijgt op en laat ongeveer vijftig passagiers achter op de luchthaven

Bij aankomst op de luchthaven van Toulouse-Blagnac werd de passagiers echter de toegang tot het reeds gesloten vliegtuig geweigerd.

Slechte verrassing voor passagiers van een Ryanair-vlucht van Toulouse naar Fez (Marokko) op zaterdag 19 juni in de ochtend. Ze kwamen op tijd aan bij het inchecken en waren in het bezit van hun boarding pass, ze konden niet naar de boarding gate omdat de boarding gate al gesloten was toen ze aankwamen.

« De vlucht zou om 07:25 uur vertrekken, en toen we om 07:10 uur door de vertrekhal reden na twee uur wachten om in te checken, kregen we te horen dat het vliegtuig al vertrokken was Hij zegt tegen de reiziger: Sturen. Deze persoon arriveerde om 5 uur ’s ochtends vanuit Brive-la-Gaillarde. “Ik ben bij mijn moeder die in een rolstoel zit en we worden net gevraagd om naar huis te gaan. En het was niet Ryanair die ons antwoordde. Er is hier niemand van het bedrijf. Ze zijn alleen van binnenuit».

Ondanks de uitleg die aan deze passagiers werd gegeven en volgens de vluchtregistratie die beschikbaar is op flightstats.com, vertrok het vliegtuig echter niet vroeg… maar een uur te laat. Aangenomen mag worden dat de maatschappij daarom de laatst geregistreerde passagiers de toegang zou hebben ontzegd om verdere vertragingen te voorkomen.

Geen uitleg

Het bedrijf heeft geen passagiersbalie op de luchthaven van Toulouse. Een paar uur later liet ik de grondafhandelingsmanager weten dat achtergelaten passagiers zouden worden gecompenseerd, zonder hen een alternatieve vlucht aan te bieden waarmee ze hun bestemming konden bereiken. Het Ierse bedrijf is verschillende keren benaderd en zwijgt over het evenement. Ook de luchthaven van Toulouse Blagnac gaf hiervoor geen verklaring.

READ  Waar is de belofte van de grote luchthaven na het verlaten van de Notre Dame de Land?