Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een verpletterende overwinning bij de parlementsverkiezingen voor de pro-Chinese partij van de president

Een verpletterende overwinning bij de parlementsverkiezingen voor de pro-Chinese partij van de president

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >

De partij van de Maldivische president Mohamed Moisu heeft volgens de voorlopige resultaten een verpletterende overwinning behaald bij de parlementsverkiezingen die zondag plaatsvonden, toen de kiezers hun stem richtten op het beleid van toenadering dat het staatshoofd tot China voerde, ten koste van India. , de lang dominante macht op de Malediven. Toeristische archipel in de Indische Oceaan.

De partij van Mohamed Moizo, het People's National Congress, behaalde 66 van de 86 aangekondigde zetels, volgens de resultaten van de kiescommissie van de Malediven, wat ruimschoots de absolute meerderheid overtreft in dit eenkamerparlement, dat slechts 93 leden telt.

De stemming, waarvan de uitslag eerder kwam dan verwacht, werd gezien als een kritische test van het plan van Mohamed Mwizo om de economische samenwerking met China te stimuleren, inclusief de bouw van duizenden appartementen op controversieel teruggewonnen land. Mohamed Mwizo gunde in april infrastructuurcontracten aan Chinese staatsbedrijven, een controversieel besluit midden in een verkiezingscampagne voor het parlement.

Overeenkomst met Peking

De Palestijnse Nationale Raad en zijn bondgenoten hadden slechts acht zetels in de vertrekkende Wetgevende Raad, waardoor Muhammad Maazo, die in september werd gekozen, lam werd gelegd. De 45-jarige president was een van de eersten die zondag hun stem uitbrachten op een school in de hoofdstad Male, waar hij tussen 2021 en 2023 burgemeester was, en riep de Maldiviërs op om naar de stembus te gaan.

De Malediven, een favoriete vakantiebestemming met zijn ongerepte witte zandstranden, hebben een strategische ligging aan de belangrijkste internationale scheepvaartroutes tussen Oost en West en zijn een broeinest geworden van geopolitieke rivaliteit tussen India en China.

READ  Hoe leven mensen Wat zijn de gezondheidsrisico's? Vind de antwoorden van onze verslaggever

“Geopolitiek was sterk aanwezig op de achtergrond van de campagne van de partijen voor de verkiezingen van zondag.”Een van de medewerkers van Mohamed Mazou vertelde dit aan Agence France-Presse, op voorwaarde van anonimiteit. De president beloofde 89 Indiase soldaten die in het eiland waren gestationeerd, uit te zetten en met drie door India geschonken vliegtuigen naar de Malediven te vliegen om over het uitgestrekte maritieme grondgebied te patrouilleren.

De terugtrekking begon in maart met het vertrek van 25 soldaten die gestationeerd waren op het Addu-atol, het zuidelijkste eiland van de archipel. “Hij werkt daar”ontwikkelde zijn assistent deze overtuiging “Het Parlement werkte niet met hem samen.”.

Zijn voormalige mentor werd donderdag vrijgelaten

Sinds Mohamed Mazou, 45, eind 2023 aan de macht kwam, hebben parlementsleden drie van zijn regeringsbenoemingen geblokkeerd en enkele van zijn begrotingsvoorstellen verworpen. Het aftredende parlement, gedomineerd door de pro-Indiase Maldivische Democratische Partij onder leiding van haar voorganger, Ibrahim Mohamed Solih, heeft geprobeerd zijn pogingen om de diplomatie van de archipel een nieuwe wending te geven, te dwarsbomen.

Voormalig president en mentor van Muhammad Mu'azu, Abdulla Yameen (2013-2018), werd donderdag vrijgelaten, nadat de rechtbank zijn gevangenisstraf van elf jaar op beschuldiging van corruptie en het witwassen van geld had vernietigd.

Het Hooggerechtshof van de Malediven heeft een nieuw proces bevolen en oordeelde dat het proces dat in 2022 plaatsvond oneerlijk was. Abdulla Yameen beloofde de anti-Indiase campagne voort te zetten, waardoor zijn bondgenoot afgelopen september de presidentsverkiezingen kon winnen. Ook in maart tekende Mali een overeenkomst “militaire hulp” Met Peking als doel “Verbetering van de bilaterale betrekkingen”Dat meldt het Maldivische Ministerie van Defensie

READ  Delta-variant: de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin daalt sneller dan die van AstraZeneca