Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een verlamde vrouw kan dankzij kunstmatige intelligentie voor het eerst sinds jaren ‘spreken’

Een verlamde vrouw kan dankzij kunstmatige intelligentie voor het eerst sinds jaren ‘spreken’

Ze had al jaren geen woord meer gezegd nadat ze een beroerte had gehad. Maar er gebeurde een wonder. Deze 48-jarige vrouw, Ann Johnson, kon dankzij kunstmatige intelligentie haar spraakvermogen terugkrijgen. Zoals uitgelegd door de onderzoekers wier observaties ik citeerde New York PostDeze prestatie werd mogelijk gemaakt door een reeks van 253 elektroden die in zijn hersenen werden geïmplanteerd en vervolgens via een kleine communicatiepoort op zijn hoofd met een reeks computers werden verbonden.

Elektroden die het spraakverwerkingsgebied van de hersenen bedekken, onderscheppen hersensignalen en sturen deze naar computers, die op hun beurt een avatar genereren die Ann Johnson op het scherm vertegenwoordigt. Deze laatste kan dan ‘zeggen’ wat Anne denkt, met behulp van een versie van haar stem die jaren geleden is opgenomen tijdens een toast van 15 minuten, die op haar bruiloft werd uitgesproken.

De avatar knippert ook en gebruikt gezichtsuitdrukkingen zoals glimlachen, getuite lippen en opgetrokken wenkbrauwen, een fenomeen dat de interactie realistischer maakt. We proberen alleen de identiteit van mensen terug te krijgen.zei Dr. Edward Chang, hoofd neurochirurgie aan de Universiteit van Californië, San Francisco.

Hoop voor duizenden mensen

Om het AI-systeem te trainen moest Ann Johnson, om het AI-systeem te trainen, in stilte vele, vele malen verschillende zinnen van 1.024 woorden ‘herhalen’ totdat de computer het patroon van hersenactiviteit herkende dat bij elk geluid hoort. In plaats van hele woorden leerde het AI-programma lettergrepen herkennen, wat in totaal 39 fonemen bedroeg. Hiermee kon het systeem de hersensignalen van Ann Johnson in hele woorden decoderen met een snelheid van ongeveer 80 woorden per minuut, ongeveer de helft van de snelheid van een normaal gesprek tussen de ene persoon en de andere.

READ  Identiteitsdiefstal uit fysieke winkels, de eerste online zwendel

Voor decoderontwikkelaar Sean Metzger: “De nauwkeurigheid, snelheid en woordenschat van het programma waren van cruciaal belang” om een ​​dergelijk resultaat te bereiken. “Het is wat de gebruiker de mogelijkheid geeft om na verloop van tijd met bijna dezelfde snelheid te communiceren als wij en om gesprekken te voeren die veel natuurlijker en natuurlijker zijn”heb je aangegeven.

Vanaf nu wil het team, dat aan de basis lag van dit vernuft, graag verder gaan met dit proces. Er wordt momenteel gewerkt aan een draadloze versie, zodat de gebruiker niet langer fysiek verbinding hoeft te maken met computers met draden of kabels.

Video- James Cameron waarschuwt voor het gebruik van kunstmatige intelligentie in wapens