Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Anti-blauwlichtbril: een enorme oplichterij?

Anti-blauwlichtbril: een enorme oplichterij?

Een onderzoek van de Universiteit van Melbourne heeft de nutteloosheid van blauwlichtfilterglazen benadrukt. Volgens wetenschappers zou deze bescherming dit mogelijk moeten maken Verminder visuele vermoeidheid Gezichtsschermen zijn gewoon een grote leugen. Voor Laura Downie, hoogleraar optometrie aan de Universiteit van Melbourne en co-auteur van deze studie, zou er simpelweg sprake zijn van “geen interesseOm een ​​bril te dragen die blauw licht blokkeert.

Tijdens haar onderzoek voerde de onderzoeker interviews en zichttesten uit met ruim 600 mensen. Volgens haar is er geen enkel voordeel ontdekt bij patiënten en zijn de lampen met gele lenzen slechts marketingoplossingen, waarbij de gezondheid van gebruikers op de achtergrond wordt geplaatst. Ze wijst er in haar onderzoek ook op dat anti-blauwlichtbrillen slechts 10 tot 15 procent van dit beroemde licht kunnen blokkeren.

Gunnar verdedigt de tegenovergestelde stelling. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerp en de verkoop van deze anti-blauwlichtlenzen en zorgen ervoor dat deze bescherming echte voordelen oplevert. Op zijn website beweert het bedrijf dat zijn technologie “Artsen aanbevolen” Een naam die alles en niets tegelijk betekent.

De wetenschap is unaniem

Het is zo’n zeldzaam geval in de wetenschap dat de wetenschappelijke gemeenschap het volledig eens lijkt te zijn over de kwestie van brillen die blauw licht blokkeren. Een ander onderzoek dat in 2008 door de University of the Pacific werd gepubliceerd, benadrukte al de inefficiëntie van een dergelijke oplossing. Volgens dit vroege onderzoek waren de enige voordelen een placebo en veel mensen droegen het “bloeier” De bril zorgde voor een gevoel van verandering.

READ  Chemici zeggen dat ze hebben ontdekt hoe ze het waterstofproductieproces (veel) kunnen vereenvoudigen.

Geconfronteerd met dergelijke conclusies laat de wetenschap miljoenen mensen onopgelost en worden zij geconfronteerd met het probleem van visuele vermoeidheid, dat zeer reëel is. Als een bril die blauw licht blokkeert u slechts een twijfelachtige stijl toestaat, zijn andere praktijken gunstiger voor uw ogen.

Wat kunt u doen om uw ogen te beschermen?

Wetenschappers raden aan om eerst voldoende pauzes te nemen. Naar een computerscherm staren is geen natuurlijke bezigheid voor onze ogen, en als we dicht bij een computerscherm zijn, zijn onze ogen gedwongen urenlang samengeknepen te blijven. Daarom wordt aanbevolen om elke 20 of 30 minuten omhoog te kijken om afstand te nemen van uw blik.

Deze paar minuten rust zouden de ogen moeten laten ontspannen. Artsen adviseren ook om de afstand tussen de ogen en het scherm te respecteren. Voor een computer moet deze op zijn minst “op armlengte” van uw hoofd worden geplaatst. Als ze te dichtbij zijn, kan schermgebruik op de lange termijn een probleem vormen door verlies van het gezichtsvermogen te veroorzaken.