Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een verbazingwekkende fout toont je berichten van vreemden gericht op de sterren

Een verbazingwekkende fout toont je berichten van vreemden gericht op de sterren

Het platform ligt sinds 24 augustus ’s ochtends plat. Hiermee kunnen internetgebruikers de nieuwsfeed binnendringen door berichten op de pagina’s van beroemdheden te plaatsen.

Misschien herken je je Facebook-feed op woensdagochtend niet. Een paar uur lang werd het sociale netwerk op zijn zachtst gezegd onderworpen aan een plotselinge storing, die tot gevolg had dat in de nieuwsfeed van internetgebruikers berichten van vreemden werden weergegeven die waren gericht aan de pagina’s van beroemdheden. Technisch probleem kan te maken hebben met goedgekeurde accounts.

Op het platform kunnen gebruikers beroemdheden berichten door op het tabblad Vermeldingen op hun pagina te klikken. Het is de verspreiding van de laatste – die meestal zeer beperkt is – die kunstmatig lijkt te worden opgeblazen, waarbij internetgebruikers de pagina’s van deze beroemdheden volgen.

Humoristische en bevooroordeelde berichten

Op Twitter worden honderden berichten van netizens die het trefwoord #facebookdown gebruiken vergezeld van screenshots die een nieuwsfeed vol gekke berichten laten zien. Sommige gebruikers lijken misbruik te maken van de bug in kwestie om ook grappige maar bevooroordeelde berichten te plaatsen.

Zich realiserend dat deze berichten op grote schaal zullen worden verspreid, gebruiken anderen een maas in de wet voor zelfpromotie, wat resulteert – zoals altijd op sociale netwerken – in berichten die oplichting promoten, met name in de cryptocurrency-ruimte.

op mij Downdetector-site, die foutmeldingen van internetgebruikers verzamelt, stromen berichten uit Frankrijk, maar ook uit andere Europese landen. Ook de Verenigde Staten worden getroffen door deze ongekende fout op Facebook.

Met BFMTV houdt Facebook vol dat het “zich bewust is” dat “sommige mensen moeite hebben om hun nieuwsfeed te voeden”. Het bedrijf beweert dat het eraan werkt om het probleem op te lossen en biedt zijn gebruikers excuses aan.

READ  Cyberpunk 2077 lekt enorme content-patch, kan van naam veranderen