Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

James Webb Telescope onthult ongekende beelden van Jupiter

De James Webb Telescope werd bijna acht maanden geleden gelanceerd en bevindt zich nu 1,5 miljoen kilometer van de aarde.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Twee kleine manen, mysterieuze ringen en gloeiende pilaren. NASA heeft op maandag 22 augustus prachtige nieuwe afbeeldingen van Jupiter vrijgegeven dankzij de James Webb Space Telescope. “Het is echt gaaf om de details van Jupiter met zijn ringen, kleine manen en zelfs sterrenstelsels allemaal op één foto te kunnen zien”Welkom Imke de Pater, een astronoom aan de Universiteit van Berkeley, op het NASA-blog.

Aan de polen van de grootste planeet van ons zonnestelsel verschijnen fluorescerende lichten: dit zijn de aurora borealis van Jupiter, die net als onze aarde bestaan ​​uit deeltjes van de zon die in wisselwerking staan ​​met het magnetische veld van de ster. Deze afbeeldingen tonen ook het oppervlak van deze gasreus met zijn winden, stormen en mist. Het uitzicht van de grootste toont Jupiter met zijn zeer dunne ringen en zijn twee manen, Amalthea en Adrastea. De James Webb Telescope werd bijna acht maanden geleden gelanceerd en bevindt zich nu 1,5 miljoen kilometer van de aarde.