Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een van de aanklagers van gouverneur Cuomo heeft een strafrechtelijke aanklacht ingediend

Andrew Cuomo is meer boxed dan ooit. Een op de elf vrouwen werd gemarteld in een onafhankelijk onderzoek De gouverneur van de staat New York is beschuldigd van seksuele intimidatie en heeft een klacht tegen hem ingediend, de eerste bekende klacht sinds dit explosieve rapport dinsdag uitkwam, hebben media en autoriteiten vernomen.

Een woordvoerder van het kantoor van de sheriff in Albany County, de hoofdstad van de staat, bevestigde vrijdag aan AFP dat “gisteren een klacht is ingediend” (donderdag), zonder verdere details. Volgens verschillende Amerikaanse media komt de klacht van een niet nader genoemde vrouw onder de naam “Executive Assistant No. 1” in het rapport, die in feite een assistent is van haar team die sinds eind 2019 verschillende onfatsoenlijke en ongepaste gebaren aan de kaak stelt. door de gouverneur. De laatste ontkende de beschuldigingen.

Verantwoordelijkheid is onderweg

Deze klacht maakt de weg vrij voor mogelijke juridische stappen voor de gouverneur, die veel democratische bondgenoten, zelfs president Joe Biden, heeft opgeroepen af ​​te treden, en die ook het onderwerp is van een procedure in het parlement van de staat New York die tot zijn afzetting zou kunnen leiden.

De gouverneur van de staat New York sinds 2011, herkozen in 2014 en 2018, Andrew Cuomo, 63, werd een nationale ster op het hoogtepunt van de coronavirusepidemie in het voorjaar van 2020, dankzij zijn dagelijkse televisieadvertenties, die als rationeel en rationeel werden beschouwd. Geruststellend midden in een crisis.

Volgens het dinsdag vrijgegeven rapport betreurt de assistent die de klacht indiende de “intieme en intieme knuffels” van de gouverneur, maar ze beschuldigt hem ook van “haar billen vastpakken” meerdere keren, tijdens knuffels of tijdens het nemen van een selfie, en opnieuw in November ) 2020, “Steek haar hand onder haar blouse en greep haar borst.” “Ik heb geen persoon op ongepaste wijze aangeraakt of ongepaste seksuele bewegingen gemaakt”, zei Andrew Cuomo dinsdag in een verklaring die werd gefilmd vanuit zijn kantoor.

READ  Een nieuwe ontdekking van 182 niet-geïdentificeerde graven in de buurt van een voormalige kostschool

Het rapport kwam uit een onderzoek door Letitia James, de procureur van de staat New York. Als deze actie niet bedoeld was om te leiden tot een veroordeling voor Andrew Cuomo, hebben verschillende procureurs-generaal van de staat New York sindsdien bevestigd dat ze een onderzoek hebben geopend.