Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De inwerkingtreding van de gezondheidscorridor kostte een klein aantal toeristen en de lokale bevolking

De gezondheidskaart is vrijdag in Italië in werking getreden, wat ertoe leidde dat sommige toeristen verrast werden. in musea
VaticaanZoveel mensen werden tickets geweigerd ondanks dat ze eerder hadden geboekt, omdat ze geen bewijs konden leveren van een Covid-19-vaccin, een eerdere infectie in de afgelopen zes maanden of een negatieve coronavirus-test.

“We werden ongeduldig, dus we waren een beetje teleurgesteld. Maar dat is de situatie”, zei Teresa, 20, op vakantie met een vriend uit Tsjechië. Ze gaf echter toe een e-mail te hebben ontvangen waarin haar werd herinnerd aan haar gezondheidsplicht, Ze staan ​​in de rij om de Sixtijnse Kapel op vrijdagochtend in de hand te zien. Hugo, 48, uit Texas, verwelkomt nieuwe cheques, ook al leidt dit tot langere wachtrijen. “Ik weet dat er gemengde gevoelens zijn… maar we hebben het thuis en (.. .) geeft ons wat gemoedsrust. Omdat we misschien meer beschermend zijn ‘, zei hij niet.

De Italianen waren verrast

Maar de toeristen waren niet de enige die verrast waren. Miljoenen Italianen blijven niet gevaccineerd, terwijl anderen zijn gecontracteerd Coronavirusziekte Ze zijn al meer dan zes maanden oud, dus ze kunnen alleen een gezondheidsverklaring krijgen door een coronavirustest te doorstaan.

Er hebben ook demonstraties plaatsgevonden, waarvan de laatste op donderdagavond, toen duizenden mensen zich verzamelden op het belangrijkste plein van Turijn, Piazza Castello, voor een demonstratie die “Fearless Day” werd genoemd. De meesten droegen geen maskers en sommigen droegen spandoeken met de tekst “vrijheid” en “staatsdiscriminatie”.

Verplichte gezondheidsvergunning voor leraren

In restaurants in het centrum van Rome hadden vrijdag niet alle medewerkers een gezondheidsverklaring nodig voor klanten die thuis wilden zitten, ondanks het risico op hoge boetes. Veel bedrijven maken zich echter zorgen over hoe de kaart in de praktijk zal werken, vooral bij toeristen met vaccinatietests of certificaten die geen gemakkelijk leesbare QR-code hebben.

READ  Hij veroordeelde de academische Saeed Jabelkheir tot drie jaar gevangenisstraf wegens "belediging van de islam".

Donderdagavond heeft de regering ook de “Groene Corridor”, de naam die in Italië aan de gezondheidskaart wordt gegeven, vanaf 1 september verplicht gemaakt voor zowel leraren als passagiers op binnenlandse vluchten, veerboten en langeafstandstreinen. De ministers houden vol dat deze maatregelen nodig zijn om de toename van het aantal gevallen van coronavirus een halt toe te roepen, en tegelijkertijd bedrijven toe te staan ​​open te blijven. “Ik zeg tegen alle Italianen: vaccineer en volg de regels”, zei premier Mario Draghi vrijdag voor het zomerreces van het parlement tegen verslaggevers.