Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vreemde vis met menselijke tanden gevangen in de Verenigde Staten

De vis die begin augustus in North Carolina wordt gevangen, is de rondo moto, oftewel lamskoteletkop. Zijn tanden zijn vergelijkbaar met menselijke tanden

Een visreis die je een glimlach bezorgt … Begin augustus ving Nathan Martin, een Amerikaan van in de dertig uit North Carolina, een zeer originele vis, waarvan de foto volgens rapporten op sociale media verscheen BBC.

zijn privacy? Zijn tanden lijken vreemd op menselijke tanden. De vis heeft eigenlijk meerdere snijtanden aan de voorkant van zijn kaak en verschillende rijen kiezen, zoals te zien is op de foto die de visser deelde. De BBC legt uit dat zijn tanden “het mogelijk maken om de schelpen van oesters, oesters en andere mosselen te breken”.

Deze allesetende soort genaamd “rondeau mouton” of “back-up schapenkop” kan een hoogte bereiken van meer dan 90 centimeter en weegt bijna 10 kilogram. Het leeft voornamelijk “aan de oostkust van de Verenigde Staten tot aan de Golf van Mexico en het Caribisch gebied”, identificeert een specialist in West-Frankrijk. Het is dus relatief onbekend omdat het erg lokaal is, er is bijvoorbeeld geen soort geregistreerd in Europa.

“Deze vis vormt geen gevaar voor de mens”, legt de specialist uit aan onze collega’s. Aan de andere kant is het eetbaar en wordt het vaak gekookt in het Caribisch gebied en de Verenigde Staten.

De gelukkige visser van zijn kant gaf niet aan of hij zijn vis had gekookt of losgelaten. Hij heeft in ieder geval een zeer goede herinnering: “Het was een geweldige vangst, het was geweldig”, zei hij in een interview met McClathy Nieuws.

READ  Een Syrische raket in de buurt van een Israëlische elektriciteitscentrale roept vragen en zorgen op