Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eén vallende ster per minuut: hoe mis je de prachtige Perseïden in de Sterrennacht niet?

Eén vallende ster per minuut: hoe mis je de prachtige Perseïden in de Sterrennacht niet?

We zien je vanavond drie nachten (11-13 augustus) wanneer de sterren het talrijkst aan de hemel zijn.

Dit is de 33e editie van Starry Night, die begint op vrijdag 11 augustus en drie nachten duurt, een gelegenheid om tijdens een van de vele georganiseerde evenementen of individueel een hemels gewelf te bekijken dat een prachtige show belooft als de lucht zo is. Duidelijk.

Zelfs als de piek dit weekend is, kun je de Perseïden (buien van vallende sterren) in de lucht nu echt waarderen! (de komende dagen tussen de 30 en 100 heldere sterren per uur) pic.twitter.com/cxeCnG7VDd

– SpaceScience\ud83c\udf1f (@SpaceScience_) 10 augustus 2023

De sterren zullen de Perseïden zijn, een meteorenregen die dit weekend intens zal zijn met tot 100 meteoren per uur zichtbaar zaterdagnacht. Dit is het hoogtepunt van het fenomeen dat zich over een langere periode uitstrekt, de aarde die elk jaar tijdens de eerste helft van augustus van dit jaar doorkruist Een zwerm stof van een oude komeet.. Het kondigt piekactiviteit aan in de nacht van zaterdag op zondag, met één vallende ster per minuut Frankrijk 24 .

\ud83c\udf20 Starry Nights: onze (bron)kaart en advies voor het observeren van de hemel dit weekend

Vrijdag 11 augustus, zaterdag 12 augustus en zondag 13 augustus vallen samen met de piekactiviteit van de Perseïden, vooral de heldere sterren.
\u27a1\ufe0f https://t.co/V6Aq9JLj0D pic.twitter.com/DsJNTHZLTr

– De Parijzenaar (le_Parisian) 11 augustus 2023

De beste observatieomstandigheden zijn om een ​​plek buiten de stad te vinden om lichtvervuiling te voorkomen, te wachten op de donkerst mogelijke nacht… en geduld te hebben! Het is ook noodzakelijk om direct licht zoals mobiele telefoons, koplampen van auto’s, straatlantaarns… Saturnus en zijn ring te verbieden, “Het meest symbolische voor stof”, over de hele hemel zal heersen, verzekeren onze collega’s door ervoor te zorgen dat de gasreus met het blote oog zichtbaar zal zijn (in het oosten). De Melkweg zal duidelijk zichtbaar zijn.

READ  L'Homme een diversifié ses proies au cours du dernier maximale glaciaire, il ya 23.000 ans