Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ziekte van Alzheimer: hoe kan espresso de ziekte helpen bestrijden?

Ziekte van Alzheimer: hoe kan espresso de ziekte helpen bestrijden?

Espresso kan de ophoping van tau-eiwit in zenuwcellen voorkomen, een fenomeen dat betrokken is bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. uitleg.

Espresso, of espresso, is een korte koffie met een zeer sterk aroma. En volgens een recente studie kan het effectief zijn tegen de ziekte van Alzheimer. De resultaten van dit werk, dat onlangs werd gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry, toonden aan dat de componenten van espresso de ophoping van tau-eiwit in neuronen zouden kunnen voorkomen, een fenomeen dat verband houdt met de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer. “Bij gezonde mensen helpen tau-eiwitten de hersenstructuren te stabiliseren, maar wanneer bepaalde ziekten zich ontwikkelen, kunnen de eiwitten zich ophopen tot fibrillen”, zeggen de Italiaanse onderzoekers die het onderzoek uitvoerden.

Volgens sommige wetenschappers zou het voorkomen van de ophoping van dit eiwit de symptomen van de ziekte verminderen. Hoewel verschillende recente studies suggereren dat koffie gunstige effecten heeft tegen neurodegeneratieve ziekten, wilden de Italiaanse onderzoekers zien of espresso deze beschermende rol zou kunnen spelen.

De incubatietijd is maximaal 40 uur

Dus gingen ze koffiebonen inslaan en espresso zetten – ongeveer 30 ml heet water werd door 7 g fijngemalen koffie gepompt. Na analyse van de samenstelling van de koffie kozen ze ervoor om vooral te letten op de effecten van cafeïne, trigoniline, genisteïne en theobromine.

Vervolgens werden de tests uitgevoerd in het laboratorium in het laboratorium. Deze deeltjes plus de hele espresso worden maximaal 40 uur geïncubeerd met een korte vorm van het eiwit tau. “Met hogere concentraties espresso, cafeïne of genisteïne-extract waren de tau-vezels korter en vormden ze geen grotere plaques, waarbij het hele espresso-extract de beste resultaten liet zien. Spannender”, aldus de onderzoekers in een verklaring. “Korte vezels bleken niet giftig te zijn voor de cellen en niet indicatief voor verdere aggregatie.”

READ  Het beschermen van de slagaders is een andere goede reden om alcohol te beperken

Voor wetenschappers openen deze ontdekkingen de weg naar nieuwe wegen voor onderzoek tegen de ziekte van Alzheimer.

bloggen Dementie: Volgens cijfers van de WHO lijden 55 miljoen mensen in de wereld aan dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende en wordt verondersteld de oorzaak te zijn van 60 tot 70% van de gevallen. Naar schatting zijn 1,2 miljoen mensen getroffen.