Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hier zijn 9 voedingsmiddelen die je maag opgeblazen maken

Hier zijn 9 voedingsmiddelen die je maag opgeblazen maken

Na een grote maaltijd of niet, is het niet ongebruikelijk dat uw maag zo opzwelt dat u uw riem los wilt maken. Sommige voedingsmiddelen bemoeilijken zelfs de spijsvertering. Om ongewenst opgeblazen gevoel te voorkomen, is hier een lijst met voedingsmiddelen die met mate moeten worden gegeten.

rauwe groenten

Crudités is rijk aan mineralen en vitamines die nodig zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Het is echter het beste om ze niet te misbruiken als je vatbaar bent voor een opgeblazen gevoel, omdat ze rijk zijn aan vezels die moeilijk te verteren zijn en “de darm irriteren”, legt Dr. Jean-Michel Cohen uit.

Om winderigheid te verminderen zonder rauwe groenten volledig uit je dieet te weren, adviseert de specialist om ze goed te schillen, “omdat de schil vaak onverteerbaar is”, en in kleine stukjes te snijden, “om het voedsel voor te verteren.”

kruis

In de categorie groenten zijn er ook kruisbloemige groenten, zoals broccoli, kool, bloemkool en spruitjes, omdat ze veel raffinose bevatten, een complexe suiker die winderigheid en winderigheid kan veroorzaken. “Er zijn veel bacteriën voor nodig om het te verteren”, waardoor meer gas wordt geproduceerd.

prei

We kunnen ook prei en asperges noemen. En om een ​​goede reden bestaan ​​deze voedingsmiddelen uit cellulose en half-cellulose, “een onoplosbare vezel die moeilijk te verdragen is”, merkt een voedingsdeskundige op, die aanbeveelt dat mensen met een kwetsbare darm planten consumeren in de vorm van puree of soepen.

peulvruchten

Om een ​​platte buik te behouden na een maaltijd, is het ook aan te raden om uw consumptie van peulvruchten te verminderen – linzen, rode en witte bonen, kikkererwten … resulteert in “het vrijkomen van methaangas dat verantwoordelijk is voor de zwelling van de darm, dat opgeblazen gevoel.”

READ  Ruimte: NASA publiceert een afbeelding van een sterrenhoop in de vorm van een kerstboom

tomaten

In de lijst met voedingsmiddelen die de maag doen opzwellen, vinden we eindelijk voedingsmiddelen die zaden bevatten, zoals tomaten, krenten of zelfs druiven. “Het insect kan tussen twee plooien van het slijmvlies glippen en irritatie veroorzaken. Om dit te bestrijden, zo beschrijft Dr. Cohen, auteur van Feed Your Health (eerste red.), zullen cellen gassen afscheiden.”

witbrood

Pas ook op voor witbrood. Het geraffineerde meel bevat weinig vezels, wat een soepel verteringsproces bemoeilijkt en in het algemeen winderigheid veroorzaakt. Het is verstandiger om over te stappen op volkorenbrood, dat is qua voeding interessanter.

banaan

Bananen worden vaak gegeten als ze nog erg groen zijn. Deze stijvere textuur kan de doorvoer beïnvloeden of zelfs constipatie veroorzaken. Daarom wordt aanbevolen om ze zeer rijp te eten voor een betere spijsvertering.

Franse frietjes

Frieten hebben ook de neiging de darmtransit te vertragen. De vetten die ze bevatten hebben veel energie nodig om te verteren.

Zuivel zoetigheden

Zuivelproducten zijn voor sommige mensen moeilijk te verteren. Ze hebben specifieke enzymen nodig die een deel van de maag moeilijk kan produceren. Daarom geven we de voorkeur aan desserts gemaakt van gefermenteerde melk.