Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een vaccin, een PCR-test, een dwingende reden … Onder welke voorwaarden kunnen buitenlandse toeristen deze zomer naar Frankrijk komen?

Hoe je deze zomer, meer dan een jaar na de pandemie, toeristen naar Frankrijk kunt halen COVID-19 ? De regering maakte vrijdagochtend de nieuwe regels bekend die vanaf 9 juni gaan gelden.

De landen van de wereld werden geëerd In drie kleurzones. De eerste, groene, verzamelt op 2 juni de Europese regio (EU plus een paar landen zoals Zwitserland), Australië, Zuid-Korea, Israël, Japan, Libanon, Nieuw-Zeeland en Singapore, naar aanleiding van het bestand dat door Matignon is verzonden. Deze landen worden als “veilig” beschouwd in termen van verspreiding van het virus.

Reizigers die vanuit een van hen in Frankrijk aankomen, hoeven niet langer een negatief PCR- of antigeentestresultaat te hebben Als ze volledig zijn gevaccineerd. Ze zullen een van de producten moeten aanschaffen die zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau, namelijk Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Janssen.

Het “oranje” gebied omvat de overgrote meerderheid van andere landen in de wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Alle reizigers hebben een PCR-test van minder dan 72 uur of een negatieve antigeentest van minder dan 48 uur nodig om naar Frankrijk te kunnen komen, zelfs als ze zijn ingeënt. Zo niet, dan zou er een dwingende reden voor nodig zijn om u onze grenzen binnen te laten.

Vanuit de rode zone, waaronder Zuid-Afrika en India vallen, zal zelfs aan gevaccineerde passagiers een dwingende reden worden opgelegd. Een PCR- of antigeentest binnen 48 uur zal ook worden besteld en een negatief resultaat. Een verplichte quarantaine van 10 dagen wordt gehandhaafd voor niet-gevaccineerden, terwijl anderen 7 dagen in zelfisolatie moeten.

READ  Emmanuel Macron wil "duidelijke rode lijnen zetten met Rusland" en is klaar om te "straffen"

Er zijn echter nog enkele grijze gebieden, met name de manier waarop reizigers met een eenvoudige doorreis door een land in een “groen” gebied worden gecontroleerd. Reizen naar het buitenland is logischerwijs afhankelijk van de geldende regels in het betreffende land.