Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In een e-mail zei professor Delfresi dat hij onder “politieke druk” stond vanwege hydroxychloroquine

Verschillende Amerikaanse media hebben tussen januari en juni 2020 verschillende e-mails uitgezonden die zijn verzonden door Dr. Anthony Fauci, de Amerikaanse presidentiële adviseur over de pandemie. Waaronder aanvankelijk een uitwisseling tussen de Amerikaanse immunoloog en Jean-François Delfraissy. De Covid-19-crisis in Frankrijk.

In de afgelopen dagen is de naam van Dr. Anthony Fauci naar voren gekomen. Vooral veel Amerikaanse media BuzzFeed-nieuws, De Washington Post of CNN, circuleerden tussen januari en juni 2020 enkele duizenden pagina’s met e-mails van de Amerikaanse immunoloog, gekozen door Donald Trump om het Amerikaanse presidentschap te adviseren over de COVID-19-pandemie.

Deze media hebben juridische stappen ondernomen op basis van de Wet op de vrijheid van informatie, die dateert uit 1996, die elke burger in staat stelt om administratieve documenten te verkrijgen in naam van het recht op informatie, zoals uitgelegd Dit artikel is van Wetenschapper.

Gebrek aan testen, pakjes, hydroxychloroquine…

In het midden van deze verzameling informatie staat de naam van professor Jean-François Delfraissy op pagina 1841 van de documenten die hij verspreidde BuzzFeed-nieuws. In deze e-mail kondigde de Franse arts Anthony Fauci aan dat hij “weer in dienst is sinds de Covid-19-gezondheidscrisis die Frankrijk trof”, en aan het hoofd staat van de Wetenschappelijke Raad, die aanbevelingen doet aan de regering over het beheersen van epidemieën.

In deze uitwisseling is het onder meer te wijten aan het “beperkte aantal tests” dat in Frankrijk beschikbaar is, waardoor de regering geen Zuid-Koreaanse strategie kan aannemen om haar bevolking op grote schaal te testen. Hij legde ook uit dat het land een “moeilijke fase” zou doormaken vanwege het gebrek aan intensive care-bedden “in bepaalde delen van Frankrijk”.

READ  De Romeinen staken in "Dracula's Castle"

Jean-Francois Delfraissy spreekt vooral over “het tumult in de media sinds Dr. Didier Raoult de werkzaamheid van hydroxychloroquine aankondigde”.

“Zijn gegevens zijn niet bepaald overtuigend”, zegt professor Delfrisse. “We kunnen een enigszins positief signaal zien, maar het moet worden bevestigd door een goed uitgevoerde gerandomiseerde studie”, schreef hij in zijn e-mail. Hij merkt ook op dat er studies gaande zijn naar deze behandeling, voordat hij onthulde dat hij “enorme politieke druk voelde om hydroxychloroquine toe te staan ​​en het aan iedereen te geven”. “Maar ik verzet me”, bevestigt de dokter.

Allerlei soorten druk

Donderdagavond vertelde een familielid van Jean-Francois Delfraissy aan BFMTV dat deze zich deze e-mails met Dr. Anthony Fauci herinnert.

Volgens deze bron: “We moeten de context van die tijd onthouden, met druk van alle partijen om het gebruik van hydroxychloroquine te liberaliseren: intellectuelen aan de rechter- en linkerkant, politici die beweerden vrienden te hebben gered of verslag uit te brengen over vrienden die met deze behandeling te maken hadden… ”

De zin: “Maar ik verzet me momenteel” (“Maar ik verzet me momenteel”, in het Engels) “moet daarom in deze context worden geplaatst.” Dezelfde bron concludeert dat hij “verklaart dat hij weerstand heeft geboden aan alle soorten druk, waaronder politieke druk.”

Clement Bhutan en Margo de Fruville