Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Tri Yan, Jean-Paul Corbineau, stierf

Een Tri Yan, Jean-Paul Corbineau, stierf

Agence France-Presse (AFP) heeft van een lid van de folkrockband vernomen dat Jean-Paul Corbino, een van de drie “Jeans” van de legendarische Keltische muziekgroep Tre Yan, op vrijdag 16 december op 74-jarige leeftijd is overleden.

“Jean Paul stierf aan een slepende ziekte”Zei Jean Chukun, daarbij de familie van de overledene citerend, benadrukkend informatie vanWest Frankrijk. “We zijn in shock met Jean-Louis” Gusek, de derde man van Tri Yan, “We wisten dat Jean-Paul ziek was, maar we hoopten.”zoals meneer Chukun zei, hij was erg ontroerd.

Na vijftig jaar op het podium nam Tri Yan afscheid van het publiek 11 september 2021 in de Cité des Congrès in Nanteswaarmee een einde kwam aan een uitzonderlijk langlopende carrière voor deze groep die de Bretonse muziek grotendeels populair heeft gemaakt met hits als Michaël Mari waar gevangenissen van Nantes.

“Mensen pikten ons op. Ze waren blij en ongelukkig om ons te zien vertrekken en wij waren blij en ongelukkig om ze uit te zwaaien.Die avond werd de toch al zieke Jean-Paul Corbineau vrijgelaten. “Hij is beter geworden en tijdens de laatste concerten ging het goed met hem. We hebben het in de beste omstandigheden kunnen doen.De heer Chocun bevestigde dit.

Er zijn meer dan drie miljoen albums verkocht

Het eerste optreden van het trio vond plaats in december 1970 in de buurt van Carnac (Morbihan), voor een groep vrienden. Vervolgens kochten Jean-Paul Corbineau een supermarkt in Nantes, Jean Chaucon, administratief medewerker bij Compagnie Générale Transatlantique, en Jean-Louis Gossec, professor geschiedenis en aardrijkskunde, vervolgens Bretonse ballen geketend.

READ  Longkanker zes maanden chemotherapie en terug naar het podium?

Al snel noemden ze zichzelf “tre yan ann nonide” (“drie jeans de Nantes” in het Bretons). Fans van Bob Dylan en Hughes Offray worstelen om de Bretonse en Keltische muziek te moderniseren en deze uit het getto te halen. “om het iets populairder en opener te maken”zei Jean-Paul Corbineau in 2020.

Lees ook: Tri Yan’s nieuwste albumhoes is gecensureerd

Aanvankelijk kregen ze kritiek omdat ze voornamelijk in het Frans zongen, waarbij sommige puristen vonden dat ze niet Bretons genoeg waren, maar het populaire succes bracht de bozen al snel tot zwijgen. Het eerste album van Tri Yann was binnen een paar uur uitverkocht en vanaf 1972 traden ze op in Olympia als openingsact voor Juliette Gréco. Na meer akoestische albums, het mixen van covers van traditionele liedjes en persoonlijke composities, begint Tri Yann aan een rockdraai die een van zijn kenmerken blijft.

Tri Yann heeft meer dan drie miljoen albums verkocht, concerten in Zénith, Bercy en zelfs in het Stade de France, maar ook in vele andere landen. In Frankrijk braken ze het record voor de levensduur van de Jack Brothers.

De wereld met Agence France-Presse