Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een testvlucht van de onbemande Starliner-ruimtecapsule naar het internationale ruimtestation is vertraagd

De vlucht is weer uitgesteld. Boeing kondigde dinsdag 3 augustus aan dat de onbemande testmissie van zijn Starliner-ruimtecapsule naar het International Space Station (ISS) werd vertraagd vanwege een probleem met het voortstuwingssysteem, waardoor een belangrijke test voor het bedrijf werd vertraagd, waarvan de eerste poging in 2019 mislukte .

Het ruimtevaartuig zou om 13:20 uur (19:20 uur in Parijs) vanuit Cape Canaveral, Florida, de ruimte in worden gelanceerd, aan boord van een Atlas 5-raket gebouwd door de United Launch Alliance. Maar bijna twee uur voor de lancering kondigde Boeing aan: Twitter Die vlucht is geannuleerd.

Volgens een NASA-verklaring werd de missie niet geannuleerd vanwege het slechte weer, maar vanwege “Onverwachte indicaties van de positie van de kleppen van het Starliner-voortstuwingssysteem”, met het volgende potentiële venster voor lancering op woensdag om 12:57 PM (16:57 GMT).

“We zijn teleurgesteld over het resultaat van vandaag en we moeten de lancering van Starline verplaatsen”zei John Vollmer, president van Boeing. “Boeing en NASA zullen de tijd nemen die nodig is om de veiligheid en beveiliging van ons ruimtevaartuig te waarborgen en onze missiedoelen te bereiken.”

De experimentele missie was gepland voor vrijdag, maar werd uitgesteld tot dinsdag nadat een Russische wetenschappelijke eenheid onverwacht de stuwraketten activeerde na het aanmeren met het internationale ruimtestation en van richting veranderde.

Lees ook Russische Nauka-wetenschapsmodule bevestigd aan het internationale ruimtestation

Je hebt geen Russische raketten meer nodig

Na het beëindigen van het spaceshuttle-programma in 2011, verzekerde NASA de Boeing- en SpaceX-diensten, zodat ze geen Russische raketten nodig hadden om het internationale ruimtestation te bereiken. SpaceX heeft al minstens tien astronauten naar het ruimtestation vervoerd, Waaronder de Fransman Thomas Bisquet, aan boord van zijn Crew Dragon.

READ  Speel nu gratis de nieuwe Ghost of Tsushima RPG! Mis deze exclusieve kans niet!
Lees ook het interview: Thomas Pesquet is klaar voor een nieuwe start in de ruimte

Boeing loopt van zijn kant achter op schema. In december 2019, tijdens de eerste testvlucht, veroorzaakte een softwareprobleem een ​​probleem met de manier waarop de capsule zijn stuwraketten aanstak.

Als gevolg hiervan had de Starliner niet genoeg brandstof om het internationale ruimtestation te bereiken en Hij keerde voortijdig terug naar de aarde. Toen toonde een onderzoek aan dat de capsule bijna een ernstige vluchtafwijking ervoer toen deze de atmosfeer binnenkwam. NASA noemde de missie Close-up in hoge resolutie., een zeldzame naam gewijd aan vluchten die een ramp naderen.

Lees ook Na een mislukking in de ruimte, de succesvolle terugkeer van de Starliner-capsule naar de aarde

Steve Stitch, hoofd van het commerciële vluchtprogramma van NASA, vertelde vorige week aan de pers dat hij er deze keer zeker van was. “We willen dat het goed gaat, we verwachten dat het goed gaat en we hebben ons zo goed mogelijk voorbereid.”, Hij zei. “De Starliner is een geweldig voertuig, maar we weten hoe moeilijk het is, en het is ook een testvlucht, dus ik weet zeker dat we er iets van zullen leren.”

De capsule zal naar verwachting meer dan 180 kg aan apparatuur naar het internationale ruimtestation ISS vervoeren en meer dan 250 kg terugbrengen wanneer het zijn missie in de Amerikaanse westelijke woestijn voltooit.

De wereld met AFP