Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boeing stelt onbemande testvlucht naar ISS uit

De missie moest worden uitgesteld vanwege shEr is een probleem met het voortstuwingssysteem van de ruimtecapsule Starliner.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

De taak wordt uitgesteld. Boeing kondigde op dinsdag 3 augustus het uitstel aan van de onbemande testvlucht van zijn Starliner-ruimtecapsule naar het International Space Station (ISS). In casu: een probleem met het betalingssysteem. Het ruimtevaartuig zou om 13.20 uur lokale tijd vanuit Cape Canaveral, Florida, de ruimte in worden gelanceerd aan boord van een Atlas 5-raket gebouwd door de United Launch Alliance. Maar ongeveer twee uur voor de lancering maakte Boeing op Twitter bekend dat zijn plannen waren gewijzigd.

De missie moest worden geannuleerd vanwege: “Onverwachte indicaties van de positie van de kleppen van het Starliner-voortstuwingssysteem”Aan de andere kant legde hij uit: NASA (inhoud in het Engels). Het volgende potentiële venster voor lancering is woensdag om 12:57 uur lokale tijd. De testmissie was al gepland voor 30 juli, maar werd uitgesteld tot dinsdag toen een Russische wetenschappelijke eenheid onverwachts zijn stuwraketten activeerde na het aanmeren met het internationale ruimtestation en van richting veranderde.

Na het beëindigen van het spaceshuttle-programma in 2011, verzekerde NASA de Boeing- en SpaceX-diensten, zodat ze geen Russische raketten nodig hadden om het internationale ruimtestation te bereiken. SpaceX heeft al minstens een dozijn astronauten naar het ruimtestation vervoerd, waaronder de Fransman Thomas Pesquet, aan boord van zijn Crew Dragon-ruimtevaartuig.

READ  De schandalige gele ster-badge

Boeing loopt van zijn kant achter op schema. In december 2019, tijdens de eerste testvlucht, veroorzaakte een softwareprobleem een ​​probleem met de manier waarop de capsule zijn stuwraketten aanstak. Als gevolg hiervan had de Starliner niet genoeg brandstof om het internationale ruimtestation te bereiken en keerde hij voortijdig terug naar de aarde. Toen toonde een onderzoek aan dat de capsule bijna een ernstige vluchtafwijking ervoer toen deze de atmosfeer binnenkwam.