Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De 31e editie van Nuits des étoiles: niet te missen evenementen in Occitanie

De 2021-editie van Nuits des étoiles begint op vrijdag 6 augustus. Vind een kaart met evenementen in Occitanie.

De 31ste editie van Nuits des étoiles gaat van start vanaf Van 6 tot 8 augustus volgende. Vanaf vrijdag openen sterrenkundeclubs hun deuren voor het grote publiek. Een evenement dat je niet mag missen, of je nu een passie hebt voor astronomie of gewoon op zoek bent naar een betoverende vakantie onder een met sterren bezaaide kelder.

Dit jaar staan ​​er, ondanks de gezondheidscrisis, nog een tiental evenementen op het programma in de hele regio. Elke middag worden er educatieve workshops georganiseerd, voor jong en oud, om de cultuur van de lucht te ontdekken, waarbij de oorsprong ervan in de Griekse mythologie, het sterrenbeeld Perseus, in kaart wordt gebracht.

Perseïden, deze geweldige regen van vallende sterren

Zodra de avond valt, is het tijd om de Melkweg te observeren, en meer specifiek Perseïden, Deze regen van een meteoor. Julian Pepe, voorzitterzeven sterren, een astronomisch consortium in Alès, legt uit: “De Perseïden zijn een zwerm meteoren, afkomstig van de snelle shuttle van een asteroïde, die de atmosfeer van de aarde zal binnendringen en zich zal vormen als een regen van vallende sterren.”

Voor Nuits des étoiles plande zijn vereniging het volgende programma: tentoonstellingsruimtes, hemelse verhalen, boekrelease en skywatching, “als het goed weer is”.

In Aude, de vergadering ontdekkingsreiziger, gevestigd in Festes-et-Saint-André, biedt de volgende activiteiten: vanaf 19.30 uur, astronomie-workshops voor kinderen, met luchtkaarten en telescoopmontage, daarna vanaf 21.30 uur, planeten observeren onder leiding van een specialist.

READ  Duik onder de "End of the Ice World" en keer terug met verontrustend nieuws

De 2021-editie vol beloften, tot vrijdag om de festiviteiten in te luiden.

Hieronder vind je een kaart met evenementen bij jou in de buurt.