Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een stuk van een Chinese raket daalt naar de aarde zonder te weten waar het zal landen

De centrale trap van een Chinese raket zou de komende dagen ongecontroleerd de atmosfeer van de aarde kunnen binnendringen en de aarde tegen 10 mei kunnen raken. Maar het is op dit moment moeilijk om te bepalen waar de machine zou kunnen vallen.

Een deel van een enorme Chinese raket valt uit de lucht naar de grond en zou het oppervlak op 10 mei binnen twee dagen kunnen raken. Het grootste deel van het voertuig, dat naar schatting 30 meter lang is en ongeveer 21 ton weegt, zou de komende dagen de atmosfeer van de aarde kunnen binnendringen, vertelden experts aan de Britse krant. Wachter, Zonder te weten waar te landen.

De lanceerinrichting, genaamd “Long March 5B”, werd op 29 april de ruimte ingestuurd vanuit Wenchang, provincie Hainan, China. Dit heeft tot doel de “Tianhe” -module in een baan om de aarde te brengen, als onderdeel van de bouw van het Chinese ruimtestation “CSS” (dat tegen het einde van 2022 voltooid zou moeten zijn).

De atmosfeer van de aarde moet in botsing komen met het vaartuig

Maar na een paar seconden vliegen, maakte de Tianhe-eenheid zich zoals verwacht los van het lanceerplatform dat haar vergezelde. Toen ging de werper op een ongecontroleerde manier in een baan om de aarde en wordt nu verondersteld geleidelijk door de atmosfeer van de aarde te worden aangetrokken, totdat hij er de komende dagen door wordt gevangen. Vanaf 30 april een gespecialiseerde Amerikaanse nieuwssite Space News Daarom waarschuwde hij voor het risico van “ongecontroleerde” repercussies.

READ  Het Amerikaanse Congres zal stemmen om de investeringsplannen van Joe Biden goed te keuren

Dinsdag draaide de machine elke 90 minuten in een baan om de aarde, met een snelheid van ongeveer 27.600 km / u, maar hij heeft sinds dit weekend al 80 km hoogte verloren. Traject 2021-035B, zoals het Amerikaanse leger het heeft aangeschaft, kan op internet worden bekeken via sites zoals orbit.ing-now.com. Maar de fluctuaties in die gegevens maken het moeilijk, zo niet onmogelijk, om te voorspellen waar het zal landen.

Minimaal risico

Astrofysicus Jonathan McDowell merkte op: “Dat zou een slechte zaak kunnen zijn. De laatste keer dat (de Chinezen) een Long March-raket lanceerden, bevonden ze zich met lange, lange metalen staven die in de lucht vlogen die veel gebouwen in Ivoorkust verwoestten.” Aan het Harvard University Astrophysics Center voor de Britse krant. Wachter.

De astrofysicus voegde toe aan het Britse dagblad: “Terwijl de meeste stukken werden verbrand (langs de weg), vielen er enorme stukken metaal op de grond. het deel van China. “:” Men valt niet. Opzettelijk ongecontroleerde objecten die meer dan 10 ton wegen vanuit de lucht. “

Volgens de wetenschappelijke nieuwssite SpaceNews zal dit nieuwe apparaat hoogstwaarschijnlijk in het water vallen, aangezien de oceaan ongeveer 71% van het aardoppervlak beslaat. Voor experts is de kans dat iemand het puin van deze raket raakt extreem laag, namelijk “één op de vele triljoenen”.

Jane Pollant BFMTV-verslaggever