Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De incidentie van afdelingen ligt nu allemaal onder de alarmdrempel

De incidentie van afdelingen ligt nu allemaal onder de alarmdrempel

8:50 uur : $ 6,7 miljard vrijgelaten in India

De centrale bank van India heeft woensdag aangekondigd dat 6,7 miljard dollar aan goedkope financiering voor vaccinfabrikanten, ziekenhuizen en gezondheidszorgbedrijven zal worden vrijgegeven om de tweede golf van Covid-19 die het land overspoelt, tegen te gaan. Gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, zei dat de leningen beschikbaar zouden zijn tot 31 maart volgend jaar en beloofde “onconventionele” maatregelen als de crisis zou verergeren.

8:44 uur: Inwoners van de Alpen-Maritimes zijn op bepaalde plaatsen niet langer verplicht om een ​​masker te dragen

Sinds dinsdag is het dragen van een masker niet langer verplicht in het groen, aan de kust, in parken en plantsoenen en aan de oevers van de waterlichamen van het departement Alpes-Maritimes. Aanleiding voor deze beslissing was de lage incidentie van de afdeling (157 per 100.000 inwoners).

8:19 uur: BTS-studenten zullen hun examens moeten afleggen

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) verwierp dinsdag het beroep van BTS-studenten die vanwege de covid-19-epidemie eisten dat hun examens zouden worden afgelast ten gunste van doorlopende evaluatie.

Deze studenten zijn van mening dat ze vanwege hun gezondheidstoestand niet onder goede omstandigheden BTS-examens kunnen afleggen. Ze vroegen het Europese Hof voor de Rechten van de Mens om deze persoonlijke tests, die vaak op 10 mei beginnen, op te schorten.

7:38 uur: Biden wil meer Amerikanen vaccineren

In de Verenigde Staten begint een nieuwe fase van de vaccinatiecampagne. Joe Biden wil meer volwassenen vaccineren en tieners integreren. Doelwit? Ten minste één injectie bij 70% van de volwassenen vóór de nationale feestdag van de Verenigde Staten op 4 juli.

READ  Drie jaar na het verlaten van de Europese Unie is de Brexit-milt teleurgesteld

Bovendien werd begin april in de Verenigde Staten een verzoek ingediend om het noodmandaat voor het Pfizer / BioNTech-vaccin voor kinderen van 12 tot 15 jaar te verlengen. Een besluit van de FDA wordt in de komende dagen verwacht.

7.15 uur: parlementsleden zeggen “ja” tegen gezondheidskaart voor grote bijeenkomsten

Vertegenwoordigers van de Juridische Commissie hebben vanavond, dinsdag, voor het eerst groen licht gegeven om een ​​gezondheidskaart in te stellen voor bijeenkomsten van meer dan duizend mensen, ondanks grote aarzeling onder enkele gekozen functionarissen.

Het overheidsproject, dat niet het “vaccinatiepaspoort” is dat bekritiseerd is, is van plan om, wanneer de tijd rijp is, instellingen, plaatsen of evenementen te bereiken die meer dan 1.000 mensen samenbrengen om de resultaten van de medische onderzoeken te presenteren. examen. Viraal negatief onderzoek voor Covid-19, bewijs van vaccinatie of bewijs van herstel van een persoon na besmetting.

06:33 uur: Epidemioloog Dominic Costalliola vreest een nieuwe golf

Geïnterviewd door de wereldDominique Costalliola, adjunct-directeur van het Pierre Louis Instituut voor Epidemiologie en Volksgezondheid, neemt het door Emmanuel Macron aangekondigde deconstructieschema onder de loep. Voor haar is de beslissing “voorbarig” en is de vierde golf mogelijk.

De kans dat het voorbijgaat, dat wil zeggen om een ​​nieuwe totale verzadiging van het ziekenhuis te voorkomen, is laag. We ontspannen ons zonder de druk te verlichten in het ziekenhuis.

06:25 uur: Een kwart van de Europeanen wordt voor het eerst ingeënt

Meer dan een kwart van de bevolking van de Europese Unie heeft ten minste één dosis van het vaccin gekregen. Meer dan 9% van de bevolking is nu volledig gevaccineerd.

READ  Pentagon kondigt nieuwe militaire hulp aan Oekraïne aan, inclusief HIMARS-raketten

“Vaccinatie versnelt in Europa: we zijn net 150 miljoen vaccins gepasseerd (…) We zullen tegen juli genoeg doses hebben om 70% van de volwassenen in de Europese Unie te vaccineren”, schreef Ursula von der Leyen, hoofd van het Europees uitvoerend bureau .

06:22 uur: het VK investeert in het testen van de effectiviteit van verschillende vaccins

Woensdag kondigde de Britse regering aan te investeren in het testen van de effectiviteit van antivirusvaccins tegen varianten en om “het virus een stap voor te blijven”. In de voorhoede van de verschuivende reeks zal het VK 29,3 miljoen pond (33,8 miljoen euro) lanceren om de screeningcapaciteit van het militaire centrum in Porton Down (Zuid-Engeland) te vergroten.

Deze laatste zal dus 3000 monsters per week kunnen verwerken, vergeleken met 700 momenteel, om het niveau van antilichamen afkomstig van vaccins te meten om sneller vaccins tegen mutaties in de ziekte te ontwikkelen.

06:20 uur: De Group of Seven staat onder druk om meer solidariteit te tonen

Bij de oproep van de Wereldgezondheidsorganisatie tot solidariteit in het licht van de pandemie, zullen de rijke landen van de Groep van Zeven woensdag manieren bespreken om te zorgen voor een eerlijkere verdeling van vaccins tegen COVID-19.

Sinds maandag zijn de hoofden van de diplomatie van Duitsland, Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Japan en het Verenigd Koninkrijk bijeengekomen in Londen en zouden hun besprekingen moeten hervatten om specifiek de situatie aan te pakken.

5:55 uur: Hongarije heeft het hoogste sterftecijfer ter wereld voor zijn bevolking

Ten opzichte van India, Brazilië en de Verenigde Staten hebben Hongaren verreweg het hoogste sterftecijfer ter wereld. In dit land met 9,8 miljoen mensen zijn bijna 28.000 mensen overleden aan Covid-19.

READ  Griekenland: Toeristen en lokale bevolking stikken in de verzengende hitte

Meer informatie in ons speciale artikel.

05:50 uur: de incidentie in divisies is nu allemaal onder de alarmdrempel

Frankrijk heeft geen kiesdistricten meer waarvan de incidentie de drempel van 400 gevallen per 100.000 inwoners overschrijdt.

Seine-Saint-Denis en Val-de-Marne zijn de laatste twee gebieden die ik onder deze strook passeerde die de heropening van sommige winkels en diensten zou kunnen schaden.

Woensdagochtend zal een nieuwe gezondheidsraad worden gehouden.

5:48 uur: Gespannen, maar beter

De situatie blijft uiterst gespannen in ziekenhuizen, met dinsdag meer dan 5.500 COVID-19-patiënten op intensive care-afdelingen. Het passeerde echter op 26 april een niveau dat zich van de 6000-markering verwijderde. Maar de aanhoudende daling van het aantal nieuwe gevallen van Covid-19 en de toename van het aantal gevaccineerde mensen geven hoop op minder ziekenhuisopnames.

Vorige week testten gemiddeld 28.000 mensen van maandag tot en met vrijdag elke dag positief, tegen 36.000 de week ervoor.

05:45 uur: Hallo en welkom bij deze live video gewijd aan het monitoren van de Covid-19-epidemie in Frankrijk en de rest van de wereld.