Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Grote bezorgdheid over de ongecontroleerde terugkeer van een stuk Chinese raket naar de aarde

Grote bezorgdheid over de ongecontroleerde terugkeer van een stuk Chinese raket naar de aarde

Basic
Op 29 april lanceerde China de eerste eenheid van zijn ruimtestation. Het is echter mogelijk dat een aanzienlijk deel van de operator die de machine in een baan om de aarde heeft gebracht, ongecontroleerd naar de aarde terugkeert.

Dit fenomeen is enigszins onduidelijk De lancering van de eerste eenheid van het Chinese ruimtestation : Een stuk van de raket die het ruimtevaartuig op 29 april in een baan om de aarde bracht, zakt op een volledig oncontroleerbare manier naar de aarde. Volgens de Chinese autoriteiten zal het waarschijnlijk tussen 8 en 12 mei de oppervlakte van onze planeet bereiken.

Het lichaam in kwestie is ongeveer 30 meter lang en woog maar liefst 21 ton: volgens sommige experts in pluimen WachterHet zou de komende dagen de atmosfeer van de aarde kunnen binnendringen. Het is inderdaad een onderdeel van de “Long March 5B” launcher, die vorige week vanuit Wenchang werd gelanceerd.

Kans dat het lichaam de oceaan bereikt

Een paar seconden na de vlucht maakte de ruimtestationmodule die het droeg (genaamd “Tianhe”) los zoals gepland, voordat hij zichzelf in een baan om de aarde bracht. Maar van zijn kant werd de draagraket ook in een baan om de aarde gebracht en begon hij op zichzelf te draaien. Geleidelijk aangetrokken door de zwaartekracht van de planeet. “Dit is in potentie een slechte zaak. De laatste keer dat (de Chinezen, nota van de redacteur) een Long March-raket lanceerden, bevonden ze zich met grote en lange metalen staven die in de lucht vlogen die veel gebouwen in Ivoorkust verwoestten,” herinnert Jonathan zich. McDowell, een astrofysicus aan het Harvard University Astrophysics Center.

READ  IJtsunami, wat is dit gevaarlijke klimaatfenomeen?

Lees ook:
Wat is dit nieuwe ruimtestation dat deze week in een baan om de aarde zal draaien?

Op dit moment voert het een volledige planeetbaan uit in 90 minuten en beweegt het met een snelheid van 27.600 km / u. Sinds eind deze week heeft het al 80 kilometer hoogte verloren. Als het valt, moet het object in kwestie in hoge mate verbranden, maar het object is zo massief dat het tijdens zijn afdaling niet volledig kan verslechteren. Volgens de Space News-website heeft het object een goede kans om zijn loop in de oceaan te beƫindigen. Het Amerikaanse leger stelt voor om het pad van een object op zijn site te volgen: orbit.ing-now.com.