Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Chinese raketafval bereidt zich voor om te landen

Het zou de openingsscène kunnen zijn van een Hollywood-film. Het verhaal is echter heel echt. Het hoofdpodium van de Chinese Long March 5B-raket Het is momenteel in een baan rond de aarde … en het staat op het punt daarbuiten te vallen. Het probleem is, op dit moment weet niemand waar het zal landen. Zelfs niet als het effect precies optreedt.

Enige zekerheid, volgens experts, is dat het object – dat 30 meter lang is, vijf in diameter en ongeveer 21 ton weegt – momenteel 270 kilometer boven de aarde in een baan om de aarde draait en met een snelheid van 27.790 km / u beweegt. Maar het is onmogelijk om te weten welk pad je moet nemen als het eenmaal in de atmosfeer is gekomen.

Het apparaat werd op 29 april gelanceerd om de eenheid aan te drijven Tianhe, een van de eerste elementen van De toekomst van het Chinese ruimtestation, Die eind 2022 operationeel zou moeten zijn. De dag na het opstijgen staat de site Space News Wees gewaarschuwd dat vuil een probleem kan zijn. De site waarschuwde dat “dit een van de grootste ongecontroleerde aanlandingen van puin zal zijn dat in een bevolkt gebied zou kunnen vallen.”

Metalen staven in Ivoorkust

Hoewel het mogelijk is dat deze informatie in fictie een held onthult die bereid is zichzelf op te offeren om de wereld te redden, is de werkelijkheid in werkelijkheid heel anders. Omdat het puin een goede kans heeft om in een onbewoond gebied te vallen, zoals de oceanen, die nog steeds goed zijn voor meer dan 70% van het aardoppervlak, zegt de site. Space.com. Het risico dat deze raket op mensen valt, is één op de vele triljoenen. Genoeg om Harvard-astrofysicus Jonathan McDowell te laten zeggen dat hij geen seconde uitslaap zal verliezen [s]’Bezorgdheid over dit risico’, benadrukte hij CNN Dat het ‘belangrijk was, want het zou kunnen gebeuren’.

READ  Donald Trump loopt door de gevangenis met een historische rechtbankfoto

Hoewel de kans dat een raket een mens raakt erg klein is, wordt aangenomen dat stukjes puin het binnendringen in de atmosfeer moeten weerstaan. Dit zou kunnen neerkomen op een “klein vliegtuigongeluk verspreid over 100 mijl” of ongeveer 160 kilometer. Bovendien noemde de astrofysicus voogd Dat het de laatste keer was dat het voor de Chinezen was ” Lange maart 5B gelanceerdIn Ivoorkust vielen lange metalen staven en beschadigden verschillende gebouwen. “Het meeste puin viel uiteen”, maar er waren nog steeds enorme stukken metaal die op de grond belandden. “We hebben het geluk dat niemand gewond is geraakt”, voegde hij eraan toe.

De herfst valt van 8-10 mei. De minder bedeelden hebben nog een paar dagen om onderdak te vinden. Voor de avontuurlijken is het mogelijk om het wrakpad te volgen Als de site ‘nu draait’.