Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een stel is gearresteerd op een vlucht omdat ze naar hun “Govt Hotel” vluchtten

Een Spaanse man en een Portugese vrouw zijn in Amsterdam gearresteerd omdat ze probeerden te ontsnappen uit een geïsoleerd hotel.

De Nederlandse gendermay maakte zondag bekend dat het stel, dat was “ontsnapt” uit een hotel waar passagiers uit Zuid-Afrika waren geïsoleerd ten gunste van Kovit-19, was gearresteerd tijdens een vlucht op de luchthaven Amsterdam-Schiphol.

“Een koppel dat ontsnapte uit een geïsoleerd hotel is vanavond gearresteerd door de Nederlandse Koninklijke Marechaussee in Shipol”, zegt woordvoerder Stan Verberg. “Deze arrestaties vonden plaats op een vertrekvlucht. Ze waren op een vlucht op weg naar Spanje”, voegde hij eraan toe.

Het echtpaar, een 30-jarige Spanjaard en een 28-jarige Portugese vrouw, werden overgedragen aan gezondheidsfunctionarissen, zei Gendermary.

13 gevallen van Omicron-variant in een enkel vlak

Het incident komt nadat Nederlandse functionarissen hadden aangekondigd dat 13 van de 61 mensen die vrijdag positief testten op Covit-19 toen twee vliegtuigen op de luchthaven landden, besmet waren met de nieuwe Omigron-variant. Zondagavond werd een rechtszaak aangespannen ‘voor het in gevaar brengen van de openbare veiligheid’.

Stephanie von Wardenberg, een woordvoerster van de Nederlandse Gezondheidscommissie, zei dat het paar opnieuw in eenzame opsluiting zat, maar niet in hetzelfde hotel. De ene is positief, de andere is negatief, maar onderhevig aan isolatie.

Een paar uur geleden beloofde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat de Nederlandse autoriteiten passagiersisolatie zouden handhaven.

Alle door de regering getroffen passagiers verblijven in bijna hetzelfde hotel. Enkelen mogen thuis in zelfisolatie. Negatieve passagiers kregen ook thuisisolatie.

“We zullen controleren of ze deze regels respecteren”, zei hij. De Jong vertelde verslaggevers.

Een woordvoerder van de burgemeester zei dat politie en bewakers de wacht hielden rond het afgelegen hotel.