Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Russische functionaris zegt: “Een ongekende cyberaanval” tegen internetproviders op de Krim

Een Russische functionaris zegt: “Een ongekende cyberaanval” tegen internetproviders op de Krim

Statusupdate om 16.00 uur

Oekraïne voert een “succesvolle aanval uit op het hoofdkwartier van de Russische Zwarte Zeevloot”

Directoraat Strategische Communicatie van het Oekraïense leger Hij bevestigde het telegramVandaag, vrijdag, hebben Russische vliegtuigen het hoofdkwartier van de Russische vloot in de stad Sebastopol aangevallen. Dat maakte het Russische ministerie van Defensie eerder bekend ‘Vijf raketten [avaient] Het werd neergeschoten door luchtafweergeschut boven de stad, en dat het betreffende gebouw in brand was gevlogen “Bestaat”. De stad Sebastopol ligt op het Krim-schiereiland, een Oekraïense regio die Moskou sinds 2014 heeft geannexeerd.

Oekraïne hekelt dat Rusland zijn campagne van “energieterrorisme” vóór de winter heeft hervat

De fase van de energieterreur is al begonnen. » Dit is de uitdrukking die de Oekraïense premier Denis Shmyhal vrijdag gebruikte om de hervatting van de Russische bombardementen op de infrastructuur aan de kaak te stellen, waardoor de water- en elektriciteitsvoorziening worden verstoord. “We zien het door de vernietiging van de infrastructuur.” Brandstofproductie en opslag “Eerste slagen” Tegen elektrische palen “de laatste twee weken”Hij zei op een economisch forum in Kiev: Dat meldt het persbureau Interfax-Oekraïne.

De eerste schepen met tarwe verlaten de Oekraïense haven Chornomorsk

Vrachtschip WaterenHet stak de Zwarte Zee over met meer dan 17.000 ton tarwe “Tijdelijke humanitaire corridor”Vrijdag richting Egypte. Drie andere vrachtschepen voeren de havens van Tsjornomorsk en Pevdeny binnen om te laden “127 duizend ton landbouwproducten en ijzererts naar China, Egypte en Spanje.”Dat zegt Oleksandr Kubrakov, de Oekraïense minister van Infrastructuur. Omdat Rusland de overeenkomst die de veilige export van Oekraïense landbouwproducten naar de Zwarte Zee mogelijk maakt, niet heeft verlengd, heeft Kiev geprobeerd vaarroutes aan te leggen langs de kusten van geallieerde landen tot aan de Bosporus, waarbij de Russische dreigementen werden getrotseerd.

READ  Democraten redden meerderheid in Senaat door cruciale zetel in Nevada te winnen

Volgens Russische separatisten heeft het Oekraïense leger de afgelopen 24 uur herhaaldelijk aanvallen uitgevoerd op de oostfrontlinie.

“Gedurende de afgelopen vierentwintig uur heeft de vijand een aantal operaties uitgevoerd in de richting van Liman en gevechtsverkenningen in verschillende richtingen tegelijk uitgevoerd.”Dat heeft het hoofd van de Russische bezetting van de regio Donetsk, Denis Pushilin, vrijdag gezegd. In de stad Bakmut, die sinds mei vorig jaar onder Russische controle staat, is de situatie verslechterd “pauze[ait] verbranding” Pushilin zei ook dat Oekraïense soldaten ook naar het noorden probeerden op te rukken nabij de steden Sako-i-Vantsity en Rozdolevka. Niet al deze informatie kan onafhankelijk worden geverifieerd.

Zelensky ligt in Canada, het land met de op één na grootste Oekraïense gemeenschap ter wereld

De Oekraïense president vervolgde zijn Noord-Amerikaanse tournee met een bezoek aan Canada, waar hij werd ontvangen door premier Justin Trudeau, die hem verzekerde van Canada’s “standvastige steun” tegen Rusland. De heer Zelensky zal vervolgens het Canadese parlement toespreken en vervolgens naar Toronto reizen, waar de twee staatshoofden leiders uit het bedrijfsleven en leden van de Oekraïens-Canadese gemeenschap zullen ontmoeten. Canada heeft na Rusland de grootste Oekraïense gemeenschap ter wereld, met ongeveer 1,4 miljoen mensen.