Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël en Saoedi-Arabië zijn dicht bij “historische vrede” en verwelkomen Benjamin Netanyahu

Israël en Saoedi-Arabië zijn dicht bij “historische vrede” en verwelkomen Benjamin Netanyahu

Israël en Saoedi-Arabië zijn “dicht” bij een “historische vrede”, verwelkomde de Israëlische premier op vrijdag 22 september Benjamin Netanyahu Bij de Verenigde Naties werd bepaald dat de Palestijnen geen vetorecht hadden over de Israëlisch-Arabische betrekkingen.

Verwijzend naar Normalisatie van de betrekkingen met drie Arabische landen in 2020 Wat hij omschreef als ‘het aanbreken van een nieuw tijdperk’, en schatte dat ‘we op de rand staan ​​van het bereiken van een nog opwindender doorbraak, een historische vrede tussen de twee partijen.’ Israël En deSaoedi-Arabiër“.

Saoedische kroonprins, Koninkrijk Saoedi-Arabië Mohammed bin SalmanDat bevestigde het zogenaamde MBS onlangs in een interview op de Amerikaanse zender Fox News De soennitische monarchie en de Hebreeuwse staat ‘komen elke dag dichter bij elkaar’ Om de relaties tussen hen te normaliseren.

Benjamin Netanyahu zei vrijdag dat “een dergelijke vrede een grote bijdrage zou leveren aan het beëindigen van het Arabisch-Israëlische conflict, andere Arabische landen zou aanmoedigen om hun betrekkingen met Israël te normaliseren, en de mogelijkheden voor vrede met de Palestijnen zou vergroten.” .

Maar hij hield vol: “Ik denk dat we de Palestijnen geen vetorecht moeten geven over nieuwe vredesverdragen met Arabische landen.” Hij voegde eraan toe: “De Palestijnen zouden enorm kunnen profiteren van een bredere vrede. Zij moeten aan dit proces deelnemen.”

Donderdag waarschuwde de Palestijnse president Mahmoud Abbas vanuit hetzelfde programma dat er geen vrede zou zijn in het Nabije en Midden-Oosten zonder rekening te houden met de ‘legitieme rechten’ van zijn volk, dat wil zeggen door de tweestatenoplossing te implementeren.

De Israëlische premier viel ook zijn lievelingsdier, het Iraanse regime, aan.

READ  Na een jaar aan de macht laat Georgia Meloni een minder radicaal resultaat zien dan verwacht

“Voor alles,Iran Je moet het hoofd bieden aan een nucleaire dreiging. Hij voegde eraan toe: “Zolang ik premier van Israël ben, zal ik alles doen wat in mijn macht ligt om te voorkomen dat Iran kernwapens bezit.”

Met Agence France-Presse