Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een ondernemer uit Hauts-de-France komt Caddy te hulp

De fabrikant van Caddy supermarktkarren heeft eindelijk een koper gevonden, na een collectieve actie met kronkels en bochten. Inderdaad, op dinsdag 22 maart heeft de Kamer van Koophandel van Saverne (Bas-Rhin) het overnamebod van de Northern Cochez Group goedgekeurd. Deze laatste is actief in uitzonderlijk transport en industriële diensten en heeft zich in het verleden onderscheiden door verschillende commerciële overnames, van de conservenfabriek Petit Pierre tot de kant van Calais. Caddy’s naam, de unieke persoonlijkheid van de Elzasser fabriek en de vaardigheden van zijn medewerkers overtuigden hem om deel te nemen aan het project dat oorspronkelijk werd ontwikkeld door Caddy’s CEO, Stéphane Didio.

Zo verwerft het nieuwe bedrijf Caddy SAS de activa van Caddy France voor een bedrag van 250.000 euro, naast 113 werknemers op 139. Pascal Cochez is de meerderheidsaandeelhouder en bezit 66% van de aandelen. Het biedt € 495.000 aan eigen vermogen, plus € 300.000 aan lopende fondsen. Het consortium onder leiding van Stefan Didio, dat verschillende leveranciers van de wagenfabrikant verenigt, evenals de Italiaanse distributeur van het merk, brengt tegelijkertijd 255.000 euro op, 34% van het kapitaal.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Caddy, de maker van supermarktkarren, heeft zeven weken om een ​​koper te vinden

De financiële ronde wordt aangevuld met behulp van de overname van de Grand Est voor een bedrag van € 4.000 per werknemer (in totaal € 452.000) en een door de staat gedekte lening van € 418.000 over zes jaar. We zijn ver verwijderd van de 3,8 miljoen euro die de voormalig leider tijdens de eerste zitting van de maatregel, eind februari, heeft aangekondigd. Les repreneurs n’ont pas réussi à obtenir d’engagement bancaire dans ce dossier, en dehors d’un contrat d’affacturage de trois millions d’euros, négocié en dernière minute par Pascal Cochez pour be de couvrlement en les ‘company. Als gevolg hiervan werd het acquisitieproject naar beneden bijgesteld: de aanvankelijk geplande fabrieksuitbreiding voor het eerste jaar werd uitgesteld tot 2023 en de voorraadprognose werd verlaagd naar één maand, vergeleken met twee maanden eerder.

READ  Florian Daguerre, wereldrecordhouder voor apneu, kreeg de diagnose myocarditis en pericarditis nadat hij was gevaccineerd door Pfizer

“Verminder het aantal referenties”

Nu blijft het om de lat hoger te leggen. “We zullen in-house productie reproduceren, zoals karren voor de hotelindustrie, die momenteel in Italië worden geproduceerd. We zullen ook het aantal referenties verminderen om ons te concentreren op degenen met het grootste aantal bestellingen. De belangrijkste factor in het herstel zal de de stijging van de productiekosten door te vertalen naar de verkoopprijzen.”zegt Pascal Cochez.

Lees ook Caddy, de fabrikant van supermarktkarren, heeft faillissement aangevraagd

Op dit laatste punt kan Caddy ironisch genoeg profiteren van de huidige periode, waardoor prijsstijgingen in de ogen van klanten onvermijdelijk zijn. De fabrikant zal ook snel van algemeen directeur wisselen. “We hebben een management control expert nodig die de kostprijs kent. Op dit punt heeft het bedrijf vooral fouten gemaakt. Hij zal ook een management expert moeten zijn, gezien wat de medewerkers de afgelopen maanden hebben meegemaakt.”De projecteigenaar bevestigt.

Zijn voorganger is echter hopeloos. Stephan Didio blijft directeur van Caddy SAS. Bovenal houdt hij zich aan zijn engagementen bij de ongeveer vijftien bedrijven waarvan hij bestuurder en zelfs CEO is. En die, voor velen van hen, aangetrokken worden binnen de Caddy Galaxy, als provider of leverancier.