Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een minister, een rijzende ster van de Conservatieve Partij, treedt af vanwege chronische migraine

Een minister, een rijzende ster van de Conservatieve Partij, treedt af vanwege chronische migraine

Het Britse conservatieve parlementslid Dehina Davison is afgetreden als minister omdat ze lijdt aan chronische migraine die haar ‘vermogen om haar rol uit te voeren’ aanzienlijk belemmert.

Zijn plaats binnen de Britse Conservatieve Partij – de regerende partij – werd steeds belangrijker. Nadat ze de controle over het Labour-bolwerk Auckland in Noord-Engeland had overgenomen, trad het conservatieve parlementslid Dina Davison in 2022 toe tot de regering.

Op slechts 29-jarige leeftijd werd ze gepromoveerd tot minister van Gelijke Kansen, Huisvesting en Gemeenschappen door premier Liz Truss, waarna ze in deze functie werd behouden door Rishi Sunak, de huidige inwoner van Downing Street 10. Een carrière die ze moest uitstellen vanwege chronische migraine.

“Helaas lijd ik al een tijdje aan chronische migraine, die een aanzienlijke impact hebben gehad op mijn vermogen om mijn rol te vervullen”, schreef ze in haar ontslagbrief aan Rishi Sunak.

Ze voegt eraan toe: “Sommige dagen gaat het goed, maar op andere dagen vind ik het moeilijk, zo niet onmogelijk, om aan de eisen van het ministeriële leven te voldoen – en de timing van die dagen is volkomen onvoorspelbaar.”

“Onvoorwaardelijke steun” voor de regering

Geconfronteerd met frequente migraine die haar capaciteiten vermindert, trekt Deena Davison zich liever terug uit de regering omdat ze ‘het niet juist vindt om deze rol te blijven vervullen’.

Chronische migraine, die vaak wordt onderschat door degenen die dicht bij de patiënt staan, heeft een ‘sterke impact op de kwaliteit van leven’. Geeft uitleg over de wereldwijde ziektekostenverzekering. Ze dwingen de persoon – vrouwen hebben er twee tot drie keer meer last van dan mannen – om hun activiteiten stop te zetten en zichzelf te isoleren in vrede en duisternis.

READ  ECOWAS registreert officieel de staatsgreep in Niger

“Op zo’n kritiek moment om een ​​gelijk speelveld te creëren, geloof ik dat mensen in gemeenschappen zoals de mijne, en in het hele land, een minister verdienen die in staat is zijn werk de energie te geven die het nodig heeft”, stelt ze – terwijl ze zegt: “we betreuren het dat wij dat niet kunnen doen.” ‘Meer dan dat.’

De politica, die in deze functie werd vervangen door conservatief parlementslid Jacob Young, bevestigde dat ze haar “onvoorwaardelijke steun” aan de regering van Rishi Sunak vanuit de “achterbanken” zou blijven verlenen.

Zet uw strijd voor “betere gerechtigheid” voort

“Het dienen als minister voor Gelijke Kansen is een enorm voorrecht geweest dat ik me altijd zal herinneren”, zei ze. […] “Ik ben trots op wat er is bereikt sinds ik deze rol op mij heb genomen.”

Voordat ze haar ontslag als minister aankondigde, sprak ze de wens uit om zich tijdens de komende verkiezingen uit het parlement terug te trekken om meer tijd te besteden aan “het leven buiten de politiek – vooral voor… [sa] familie”, BBC-aantekeningen.

Ze wil deze laatste maanden van parlementariërs aan “twee dingen” besteden: ervoor zorgen dat de volgende kandidaat voor het kiesdistrict Noord-Engeland zijn zetel behoudt en strijden voor “betere gerechtigheid” voor “slachtoffers van mishandeling en stoten en hun families”.

Deena Davison maakte haar grote pleidooi omdat haar vader met een enkele klap buiten een pub werd vermoord toen ze nog maar 13 jaar oud was.

Belangrijkste artikelen