Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Te midden van de humanitaire chaos, na het redden van een klein meisje dat werd meegesleurd door de menigte

Te midden van de humanitaire chaos, na het redden van een klein meisje dat werd meegesleurd door de menigte

De aankomst van duizenden vluchtelingen op het eiland Lampedusa veroorzaakt sanitaire chaos in opvangcentra. Een paar dagen geleden vond er een incident plaats waarvan het gelukkige einde werd gefilmd. De video waarin een soldaat een jong meisje in Italië redt, is sindsdien viraal gegaan.

Pasquale Iadechico, een Italiaanse gendarme uit Napels, verhuisde naar Italië. Met de komst van grote aantallen duizenden migranten uit Libië zijn sinds maandag 11 september de inspanningen op Lampedusa gemobiliseerd. In een videoclip die honderdduizenden keren op sociale media is bekeken, zien we hem met een badge op zijn schouder en een hoed op zijn hoofd, terwijl hij een klein meisje in zijn armen draagt.

Een paar dagen geleden arriveerde een klein Somalisch meisje met haar moeder op het eiland. Terwijl tientallen mensen koste wat het kost proberen de barrières over te steken om een ​​boot met bestemming Sicilië te bereiken, wordt ze meegesleurd door de menigte. Haar hulpeloze moeder schreeuwt om hulp, uit angst dat haar dochter verpletterd zal worden. Pasquale van de Carabinieri nam haar in zijn armen, glimlachte naar haar en stelde haar gerust, totdat haar moeder arriveerde en haar met een glimlach op haar lippen droeg.

Deze video had vooral betrekking op Italië als de redder. Pasquale Iadechico vertelde de Italiaanse pers dat hij zich enigszins een vader voelt, aangezien hij nog geen kinderen heeft, maar wel aan hen denkt. Te midden van de menselijke chaos.

Een andere video circuleert op de netwerken, waar we migranten, volwassenen, dit keer zien, beginnen te choreograferen met toeristen en de lokale bevolking, wat een heel mooie tekst inspireert van de oprichter van de Libische Vluchtelingenvereniging. Praten over “De stralende geest van overlevenden die, ondanks de onmenselijkheid, hun muziek, dans en onwankelbare gevoel voor humor zingen, is een bewijs van veerkracht, te midden van geruchten en haat.”.

Wat Pasquale de Carabinieri betreft: hoewel de overdracht van migranten naar het continent nog steeds onder grote spanning staat, zal hij nooit de ogen van dit kleine meisje vergeten: niet alleen een krantenstatistiek, maar een mens wiens geschiedenis nog geschreven zal worden. . Hij zal dit buitengewone moment traceren, toen hij dat net deed “De normaalste zaak van de wereld”.