Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een langdurige hittegolf in de Sahel: wat zijn de mogelijke gevolgen voor Frankrijk?

Een langdurige hittegolf in de Sahel: wat zijn de mogelijke gevolgen voor Frankrijk?

Weernieuws

Sinds maart heeft de Sahelregio van Afrika te maken gehad met een aanhoudende en wijdverbreide hittegolf, waarbij verschillende maandelijkse records zijn gevestigd, zoals in Mali en Tsjaad. Zou deze permanente hittegolf gevolgen kunnen hebben voor Frankrijk?

Er is al twee maanden een hittegolf aan de gang

Het hete seizoen in de Sahel is dit jaar bijzonder intens. Verschillende afleveringen van Hittegolven Ze volgden elkaar sinds maart in Mali, Niger, Burkina Faso en Tsjaad, waar de temperaturen boven de 45 graden Celsius uitkwamen. Als de warmste maanden van het jaar statistisch gezien in deze periode vallen, zouden de waarden recordhoogten bereiken.

Op 3 april werd in het westen van Mali 48,5°C bereikt, een continentaal record voor april.

Sindsdien zijn de hitte en droogte in deze regio aanhoudend, met temperaturen die deze week in Tsjaad nog steeds boven de 43 graden Celsius uitkomen.

Wat is de link met Frankrijk?

Dit is geweldig hete golf In de Sahel is dat niet triviaal, omdat het aantoont dat de warmtereserves nu wijdverspreid zijn in de noordelijke helft van het Afrikaanse continent, zelfs in de Algerijnse Sahara. met’Zomermeteorologie Naarmate ze dichterbij komen, zouden deze reserves dichter bij het Middellandse Zeegebied kunnen komen door naar Zuid-Europa te verhuizen, als de omstandigheden gunstig zijn.

Synoptica definiëren de mondiale meteorologische context die luchtmassa’s beheerst. Momenteel sturen koude druppels op de Atlantische Oceaan een west-zuidwestelijke stroom naar ons land, waardoor we geen warmte kunnen accumuleren. Maar als deze configuratie de komende weken verandert, waarbij subtropische cyclonen naar het noorden opstijgen en een depressie creëren voor de kusten van Portugal en Marokko, die als een ‘warmtepomp’ gaan fungeren, zou de stroom uit het zuiden kunnen komen. Als dat zo is, zou de meteorologische context in Frankrijk radicaal kunnen veranderen met het uitbreken van de hittegolf, die zich al in juni vorig jaar voordeed, en zelfs al in april met een vroege hittegolf in Spanje.

READ  New Yorkse man gearresteerd voor gigantische kerstboombrand bij Fox News

In het verleden werden in Frankrijk midden in de zomer soortgelijke formaties waargenomen, die hevige hittegolven veroorzaakten 2019 Of binnen 2022.

Met de KlimaatveranderingWe mogen de komende jaren steeds langere en hete zomers verwachten, als gevolg van de accumulatie van deze enorme reserves aan brandende lucht, die onder invloed van deze uitgebreidere subtropische cyclonen richting West-Europa stijgt.

Lees ook

Waarom kan het voortdurend goede weer geen stand houden?


Wat is een barometrisch moeras?