Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Vaticaan was geschokt door het sociale protest van enkele van zijn werknemers

Het Vaticaan was geschokt door het sociale protest van enkele van zijn werknemers

Decryptie – Ongeveer vijftig werknemers uit het kleinste land ter wereld bereiden zich voor om juridische stappen te ondernemen vanwege wat zij zeggen dat sociale mishandeling is. Nooit gezien in Rome.

Het Roemeense arbeidsconflict zou voor de 87-jarige paus Franciscus een gênante sociale aangelegenheid kunnen worden. Voor het eerst in de geschiedenis van Vaticaanstad durfden 49 van de 4.800 werknemers een class action-rechtszaak aan te spannen tegen hun werkgever wegens wat lijkt op systematische mishandeling van deze werknemers.

Deze laatsten bekritiseren het Vaticaan omdat het hen, door middel van een maandelijkse inhouding op hun salarissen, de waarde inhield van de uren die zij werkloos doorbrachten tijdens de Covid-jaren, toen de activiteiten van de Heilige Stoel stopten. Toen het leven weer werd hervat, kregen ze dat “Uurlijkse schuldkennisgeving.” Ze moeten het aan de werkgever betalen, ‘Tot de schulden op zijn’ Als een onrechtmatig ontvangen bedrag. Een ander punt van ontevredenheid in verband met de pandemie die de inkomsten van het Vaticaan naar het rode niveau heeft doen dalen, is het besluit van paus Franciscus in november 2023 om later alle promoties te bevriezen vanwege de anciënniteit van Vaticaanse werknemers voor de jaren 2021.

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 88% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  In Oeganda zijn tijdens de jaarwisseling meerdere mensen om het leven gekomen door een stormloop in een winkelcentrum