Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een kleine asteroïde scheert de hele nacht van donderdag op vrijdag over de aarde

Asteroïde 2023 BU passeert 3.600 km van het aardoppervlak. Ondanks deze uitzonderlijke nabijheid heeft NASA elk gevaar voor een botsing uitgesloten.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Meet de grootte van de vrachtwagen. Op donderdag 26 januari werd aangekondigd dat een kleine asteroïde ’s nachts van donderdag op vrijdag in de buurt van de aarde zal passeren, met een van de dichtstbijzijnde paden ooit geregistreerd naar onze planeet, maar zonder enig gevaar. NASA (artikel in het Engels). Asteroïde 2023 BU, onlangs ontdekt door een amateurastronoom, passeert nabij het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. 1u27 Vrijdag (Parijse tijd).

Het object werd zaterdag vanuit een observatorium op de Krim waargenomen door amateurastronoom Gennady Borisov. Het zal alleen maar toenemen tot 3 600 kilometer van het aardoppervlak, veel dichterbij dan veel van de geostationaire satellieten die rond de planeet draaien. NASA’s impact-risicobeoordelingssysteem, Scout, sloot echter al snel een impact op aarde uit.

De diameter varieert van 3,5 tot 8,5 meter

Zelfs als dat gebeurt, zal de asteroïde, die een diameter heeft tussen de 3,5 en 8,5 meter, grotendeels uit elkaar vallen. Het is mogelijk dat slechts een deel van het puin in de vorm van kleine meteorieten zal vallen.

Bovendien zou de asteroïde zo dicht bij de blauwe planeet komen dat de zwaartekracht van de aarde zijn baan rond de zon zou moeten wijzigen. Voordat het arriveerde, duurde het 359 dagen voordat de asteroïde om onze ster draaide. Volgens NASA heeft het er nu 425 nodig.