Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe persoonlijke gegevens op internet te verwijderen zonder een spoor achter te laten?

Hoe persoonlijke gegevens op internet te verwijderen zonder een spoor achter te laten?

Het internet zit vol met functies. Het probleem is dat wanneer we het gebruiken, al onze acties worden vastgelegd in een database. Dit kan leiden tot verschillende acties zoals het accepteren van cookies op de sites en het uitvoeren van zoekopdrachten Zoekmachine, “vind-ik-leuks” of “vind-ik-leuks” achtergelaten voor mensen op sociale netwerken, enz. Maar al deze marketing, en niet alleen, kan snel afschrikken. Het is dus noodzakelijk om heel voorzichtig te zijn met wat we op internet doen. Accepteer geen cookies, leeg je zoekgeschiedenis en cache voor sommige apps… Er zijn veel trucs om je data op internet te beperken. Er is ook een middel om persoonsgegevens spoorloos te verwijderen: #JeNeNuisPasUneData.

UFC-Que Choisir heeft een platform gecreëerd met de naam #JeNeSuisPasUneData. Hiermee kunt u “het gebruik van uw persoonsgegevens controleren”. Door het invullen van diverse gegevens kunt u vervolgens bij één of meerdere bedrijven verzoeken om gegevens te verwijderen. Dan begeleidt de Union Fédérale des Consommateurs u bij deze aanvraag en volgt ze uw dossier om u te helpen bij uw stappen.

Wilt u een verzoek doen aan de bedrijven en organisaties die uw gegevens gebruiken, ga dan naar de site respectemesdatas.fr. Klik vervolgens op het tabblad “Uw rechten uitoefenen” en specificeer het bedrijf in kwestie en het onderwerp van uw verzoek. (…)

(…) Klik hier om meer te zien

READ  Halo Infinite: Tenrai-crack start op 23 november | Xbox One