Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een asteroïde ter grootte van een vrachtwagen is dicht langs de aarde gepasseerd

Ging niet weg! Donderdag is klein asteroïde De grootte van de vrachtwagen die ons passeerde, zonder enige schade aan te richten, gaf hij aan NASA. In tegenstelling tot scenario’s HollywoodHet is niet nodig om het tot ontploffing te brengen of met raketten van zijn pad te verwijderen. De asteroïde, 2023 BU genaamd, passeerde het grootste deel van zijn baan binnen 3.600 km van het aardoppervlak. een landveel dichterbij dan velen Satellieten Geostationair in een baan om de planeet.

Het ruimtevoorwerp werd zaterdag voor het eerst gespot vanaf de V.V. Sterrenwacht Krimdoor een amateurastronoom genaamd Guennadi Borissov, ook een ontdekker Interstellaire komeet Borisov in 2019. Vervolgens werden tientallen waarnemingen gedaan door observatoria over de hele wereld, wat de komst van 2023 BU bevestigde.

Deze grafiek, beschikbaar gesteld door NASA, toont het geschatte pad van asteroïde 2023 BU, in rood, beïnvloed door de zwaartekracht van de aarde, en de baan van de geosynchrone satelliet, in groen. – / AP / SIPA

Het risico op aanrijding was zeer snel weggenomen

NASA’s impact-risicobeoordelingssysteem, Scout, sloot snel een botsing met de aarde uit. “Ondanks zeer weinig waarnemingen was hij nog steeds in staat om te voorspellen dat de asteroïde ongewoon dicht bij de aarde zou komen”, zegt David Farnocchia, een navigatie-ingenieur bij het Jet Propulsion Laboratory (JPL), dat de Scouts ontwikkelde.

Dit is ‘een van de dichtstbijzijnde routes van NEO’ [un astéroïde ou une comète dont l’orbite croise celle de la Terre, N.D.L.R.] Het is niet geregistreerd’, voegt de wetenschapper eraan toe.

Als de berekeningen niet kloppen, zeggen wetenschappers, komt het waarschijnlijk goed met de mensheid. De asteroïde, met een diameter tussen de 3,5 en 8,5 meter, zou grotendeels in onze atmosfeer zijn uiteengevallen, waarbij waarschijnlijk slechts wat puin in de vorm van kleine meteorieten zou zijn gevallen.

READ  Niets kiest de slechtste dag van het jaar om te adverteren