Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een indrukwekkende asteroïde zal tussen de aarde en de maan passeren

Een indrukwekkende asteroïde zal tussen de aarde en de maan passeren

A een asteroïde opleggen Het zal ongeveer 174.650 km passeren de aardedat wil zeggen, de helft van de afstand tussen de aarde en de maan op zaterdagavond om ongeveer 20:51 uur. Parijs), volgens berekeningen van NASA’s Center for the Study of Near-Earth Objects (Cneos) verzonden door TF1 Nieuws. Het traject van de near-earth cruiser “2023 DZ2” zou echter geen reden tot bezorgdheid moeten zijn en vormt geen risico op botsing met onze planeet.

2023 DZ2 maakt deel uit van de Apollon-familie van asteroïden die elke 3,16 jaar in een baan om de zon draaien. Het zal volgens schattingen tussen de 40 en 90 meter in diameter zijn, meer dan Tsjeljabinsk meteoriet. Ter herinnering: de schokgolf die vrijkwam door het uiteenvallen van dit object in 2013 verwoestte een deel van de Zuidelijke Oeral en verwondde bijna duizend mensen.

waarneembare asteroïde

Net als deze meteoor en veel moeilijker te detecteren asteroïden, werd “2023 DZ2” pas eind februari vorig jaar ontdekt door een team van astronomen van het Roque de los Muchachos-observatorium op de Canarische Eilanden (Spanje). Het zou afkomstig zijn uit de asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter en zou uit zijn baan zijn verdreven na een reeks botsingen met andere lichamen. Volgens NASA komt de passage van een asteroïde van deze omvang in de buurt van de aarde maar eens in de tien jaar voor.

Als dit object volgens berekeningen geen gevaar vormde, zou het mogelijk zijn om het met een telescoop te zien, als het een diameter van minstens 15 cm had. Het zal ook relatief langzaam zijn omdat het volgens schattingen van EarthSky met een snelheid van 28.000 km/u (7,78 km/u) zal draaien.

READ  Sony Xperia 5 III review: Compact en aantrekkelijk topmodel