Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een asteroïde met een diameter van tientallen meters zal zaterdag langs de aarde en de maan razen, in een zeldzame en ongevaarlijke gebeurtenis

Het zal ongeveer 175.000 km van de aarde passeren met een snelheid van 28.000 km/u.

Artikel geschreven door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Een artistieke impressie van een asteroïde en de aarde.  (P. CARRIL / LEEMAGE / AFP)

Het evenement komt maar één keer per decennium voor. een asteroïde De diameter varieert tussen de 40 en 70 meter Op zaterdag 25 maart om 20:49 uur passeert het tussen de aarde en de maan. De European Space Agency (ESA) zei op vrijdag 24 maart dat het evenement veilig is en zal dienen als een planetaire verdedigingsoefening.

Volgens schattingen is de asteroïde genaamd “2023 DZ2” groot genoeg om een ​​grote stad te vernietigen als deze in botsing komt met onze planeet. zal passeren “heel dichtbij” in de aarde, minder dan een derde van de afstand tussen ons en de maan, Bijna 175.000 km, met een snelheid van 28.000 km/u.

Het onderwerp van de studie

Het International Asteroid Warning Network besloot gebruik te maken van deze convergentie en “2023 DZ2” zal worden geanalyseerd met behulp van een reeks instrumenten zoals spectrometers en radars. Het doel is om in slechts één week alles te ontdekken over de asteroïde, specificeert hij Richard Moisel, hoofd van het Planetary Defence Office van de European Space Agency. Dit wordt een oefening in netwerken “Je zult reageren op zo’n dreiging.” In de toekomst voegde de wetenschapper eraan toe.

Volgens berekeningen van astronomen zal de asteroïde in 2026 opnieuw voor de aarde passeren, maar dan op grotere afstand. Het zal de komende 100 jaar geen risico op impact vormen.

READ  "De maan zal dicht bij de horizon staan ​​om een ​​mooie foto te maken", vertelt een specialist enthousiast