Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“City Killer”: een enorme asteroïde zal zaterdagavond “heel dichtbij” de aarde passeren

De European Space Agency en NASA zijn alert.

Aanstaande zaterdag 25 maart komt er een grote asteroïde voorbij “heel dichtbij” in de aarde, die ongeveer 174.650 km van het oppervlak van onze planeet passeert. Wetenschappers hebben het “2023 DZ2” genoemd. De European Space Agency (ESA) noemt het “Stadsmoordenaar” (“City Destroyer” in het Frans), vanwege zijn grootte, kan het niet volledig uiteenvallen als het de grond raakt, en kan het een impact creëren die krachtig genoeg is om een ​​hele stad te vernietigen.

Zichtbaar in de lucht op zaterdagavond

De flyby nabij de aarde vormt echter geen gevaar voor de aarde, maar biedt astronomen de mogelijkheid om het hemellichaam te bestuderen. Het zal ook een lust voor het oog zijn voor liefhebbers die de lucht afspeuren op zoek naar de asteroïde. Het wordt “2023 DZ2” Zichtbaar vanuit Frankrijk rond 20.50 uur op zaterdagavond.

De 2023 DZ2 rijdt met een snelheid van ongeveer 28.000 kilometer per uur. geschat dat hij heeft De diameter ligt tussen de 40 en 90 meter. “2023 DZ2” maakt deel uit van de Apollo-asteroïdengroep, die hemellichamen omvat die potentieel gevaarlijk zijn voor de aarde.

Recent ontdekt #asteroïde Met de naam 2023 DZ2 zal het zaterdag veilig langs de aarde passeren op een afstand van meer dan 100.000 mijl. \ud83c\udf0e

Hoewel een nadering van dichtbij een regelmatige gebeurtenis is, komt een asteroïde van deze grootte (140-310 voet) slechts één keer per decennium voor, wat een unieke kans biedt voor de wetenschap.

—NASA Asteroid Watch (AsteroidWatch) 21 maart 2023

READ  Wifi: iemand op je netwerk gehurkt? Hier leest u hoe u het beter kunt beveiligen