Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

ChatGPT heeft nu toegang tot internet en is verrijkt met veel plug-ins, die de mogelijkheden uitbreiden

Er gaat geen week voorbij zonder dat ChatGPT het beter doet. De verbeteringscurve van deze kunstmatige intelligentie, die steeds dichter bij kunstmatige algemene intelligentie komt, is indrukwekkend en fascinerend. Het is nu in realtime online en kan zelfs computercode uitvoeren nadat het zelf is geschreven. Het kan veel plug-ins gebruiken en op alle gebieden vooruitgang blijven boeken, waarbij het de beperkingen van de grootte aanpakt, dat wil zeggen rekening houdend met externe gegevens voor degenen die al zijn ingebouwd om te leren – veel van deze plug-ins maken het mogelijk om informatie te krijgen van de web. Zo wordt het een soort ultieme persoonlijke assistent, die steeds meer taken uitvoert die verband houden met de “eenvoudige” productie van scripts en code.

Hoewel de huidige taalparadigma’s nuttig zijn voor een breed scala aan taken, zijn ze nog steeds grotendeels beperkt. De enige informatie waar ze van kunnen leren, zijn hun trainingsgegevens. Deze informatie kan verouderd zijn en is geschikt voor alle toepassingen. Bovendien zijn de gegevens die in ChatGPT-4 zijn geïntegreerd, uiterlijk van november 2021.

Bovendien is het enige dat taalmodellen standaard kunnen doen, het genereren van tekst. Deze tekst kan nuttige instructies bevatten, maar het volgen van die instructies vereist een ander proces.

:: Het shirt dat de vlag ondersteunt! ::

OpenAI, die het bedrijf ChatGPT heeft opgericht, gebruikt een analogie met betrekking tot deze aanvullende bewerkingen, plug-ins. Het kan worden vergeleken met de “ogen en oren” van taalmodellen, waardoor ze toegang krijgen tot actuele, persoonlijke of specifieke informatie die niet in de trainingsgegevens is opgenomen. Als reactie op een expliciet verzoek van de gebruiker kunnen plug-ins taalmodellen ook toestaan ​​namens hen veilige en beperkte acties uit te voeren, wat de bruikbaarheid van het systeem als geheel vergroot.

READ  Motorola Edge 30 Neo review: Aantrekkelijke, compacte middenklasse

Op 23 maart kondigde OpenAI “internetconnectiviteit” aan voor zijn AI, hoewel het voorlopig beperkt is tot “vertrouwde” bronnen zoals Expedia, OpenTable, Kayak of WolframAlpha. OpenAI geeft geleidelijk toegang tot bestaande plug-ins aan ChatGPT-gebruikers, te beginnen met ChatGPT Plus-abonnees en ontwikkelaars. Onder de aangeboden extra’s stelt “browsing” ChatGPT in staat om informatie van internet op te halen. Het wordt ook aangeboden aan ontwikkelaars om hun eigen plug-ins te maken.

AI is verbonden en bladert door bijgewerkte gegevens

ChatGPT kan ook communiceren met andere API’s. Het haalt dus niet alleen in real time informatie op, maar voert volgens hem ook “acties uit namens de gebruiker”. communicatie Een bedrijf dat rechtstreeks communiceert met gerelateerde bronnen.

OpenAI demonstreert de mogelijkheden van de “Browse” browser plug-in met een concreet voorbeeld. De invoervraag is: “Hoe doen de Oscarwinnaars van dit jaar het aan de kassa in vergelijking met recent uitgebrachte films.” ChatGPT analyseert het verzoek van de gebruiker en begrijpt voor zichzelf dat hij voor de laatste op internet moet surfen om toegang te krijgen tot bepaalde informatie. Het geeft aan de gebruiker aan welke acties zijn uitgevoerd, analyseert vervolgens de verkregen gegevens en gebruikt deze om te voldoen aan de behoefte van de internetgebruiker die hij voorheen niet kon vervullen.

Een voorbeeld van ChatGPT die het web betreedt om een ​​antwoord te geven, met links naar hun bronnen. © Open AI

ChatGPT, programmeur en persoonlijke assistent?

Zoals eerder vermeld, kondigde OpenAI op 23 maart de implementatie aan van het Open Protocol (plugin-protocol) dat zijn taalmodellen verbindt met API’s die bedoeld zijn voor extern gebruik. Zo kan ChatGPT onder andere dankzij de plug-in de code die het schrijft uitvoeren. In feite heeft OpenAI het zojuist voorzien van een werkende Python-interpreter, geïnstalleerd in een “door een firewall beschermde uitvoeringsomgeving” in de woorden van het team, plus schijfruimte, die beschikbaar blijft voor de duur van de chatsessie of totdat deze verloopt. . Het kan ook bestanden downloaden.

READ  Nintendo kondigt officieel aan dat het niet aanwezig zal zijn op E3 ​​2023 - Nintendo

Concreet, als een gebruiker hem een ​​vraag stelt die berekening vereist, kan de AI nu taakspecifieke software schrijven en die code uitvoeren om deze te voltooien. Door er gegevens aan te leveren, in bepaalde bestandsformaten, voert het de nodige bewerkingen uit en geeft het uitvoer in het vereiste formaat (grafiek, presentatie, enz.).

Wat andere plug-ins betreft, deze worden momenteel getest: de AI kan bijvoorbeeld een hele reis organiseren op het gebied van accommodatie, vervoer en restaurantreserveringen, met behulp van Expedia-, OpenTable- en Kayak-plug-ins. Ook kan het, dankzij Instacart, Klarna en Shop plugins, producten zoeken en vergelijken en bestellingen plaatsen. Een zeer krachtige plug-in, Wolfram | Alpha geeft GPT toegang tot geavanceerde computationele en computationele mogelijkheden, evenals realtime gegevensstromen.

Eindelijk, zoals uitgelegd communicatie Van het bedrijf dat eigenaar is van Zapier, heeft ChatGPT er nu toegang toe. Ter informatie: Zapier stelt de gebruiker in staat om meer dan 5.000 applicaties te verbinden (zoals Google Spreadsheets, Gmail, Slack, sociale netwerken, websites) en nu ook ChatGPT.

U wilt advertenties van de site verwijderen Terwijl je ons blijft steunen ?

Het is simpel, meld je gewoon aan!

Momenteel, 20% korting Op het jaarabonnement!

Deze plug-in (Zapier) wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe Natural Language API van Zapier, waarmee AI-modellen zoals ChatGPT eenvoudige natuurlijke taal kunnen gebruiken om acties in andere applicaties uit te voeren. De mogelijkheden voor het uitvoeren en automatiseren van hele taken binnen een simpele interface zijn vrijwel eindeloos. ChatGPT ziet zichzelf nu als de ultieme persoonlijke assistent. In plaats van tussen een aantal verschillende tabbladen te springen, vraag je hem gewoon om een ​​taak in een andere app uit te voeren.

READ  In Frankrijk worden ongeveer drie PS5-consoles verkocht voor één Xbox-serie

Risico’s moeten worden beperkt

Het koppelen van taalmodellen aan externe tools biedt nieuwe kansen, maar ook belangrijke nieuwe risico’s en ongekende risico’s bij elke stap die deze technologie zet. Er bestaat zelfs een risico dat plug-ins de beveiligingsproblemen vergroten door kwaadaardige of onbedoelde acties te ondernemen en kwaadwillig gebruik van AI (fraude, misbruik, enz.) te vergemakkelijken. Hierdoor beweert OpenAI dat ” Deze factoren hebben de ontwikkeling van het plug-inplatform gestimuleerd [avec] Verschillende preventieve maatregelen “.

De verbazingwekkende vooruitgang van ChatGPT zal echter jaloezie opwekken en een verlangen om ermee te concurreren, maar misschien met minder rigoureuze en slecht doordachte risico’s met betrekking tot de macht die aan deze technologie wordt verleend. De echte dreiging of ontwikkeling zal de toekomst uitwijzen.