Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een gruwelijk beeld van droog geel Frankrijk vanuit de ruimte

Dit is een satellietfoto van keeper 3 Interessant dat het veel informatie geeft” Sommige zijn onzichtbaar voor het blote oog Clement Albergel, een onderzoeker bij het Climate Office van de European Space Agency (ESA), legt uit. Je moet weten dat Sentinel 3 heeft “ Radiometer die de oppervlaktetemperatuur meet Het gaat niet over… Luchttemperatuur in meteorologische zin, maar eerder de werkelijke hoeveelheid energie die door de aarde wordt uitgestraald – wat verwijst naar de werkelijke temperatuur van het aardoppervlak Natuurlijk worden hogere luchttemperaturen weerspiegeld in de temperatuurwaarden van het aardoppervlak.

Sentinel 3 gemeten “ Recordtemperaturen, 48°C in het VK, meer dan 60°C in Spanje “. Deze Sentinel 3-metingen,” Samen met andere instrumenten aan boord meten andere aardobservatiesatellieten ook oppervlaktetemperaturen nuttig bij het ontwikkelen lange ketting Aardobservaties vanuit de ruimteen beter begrijpen hoe het zich ontwikkelt. Hierdoor kunnen sommige Een soort validatie van klimaatmodellen en enkele klimaatprojecties “.

De verwoestingen van de branden in de Gironde zijn vanuit de ruimte te zien

Het Europees Ruimteagentschap heeft onlangs een database met aardoppervlaktemperaturen voor de periode 1996-2020 gemaakt, die ” Het vertoont een gestage toename van de wereldwijde oppervlaktetemperaturen van 0,2 ° C per decennium, met een zeer sterke regionale variabiliteit “. Deze foto van Frankrijk, die een land laat zien bedekt met vegetatie in een vergevorderde staat van droogte, laat het goed zien.” Hittegolfperiode en opeenvolging hittegolven met gevolgen voor Frankrijk en Europa “.

De Sentinel 3-satelliet nam de aarde waar op 9 augustus 2022. Dit satellietbeeld, dat Clement Albergel voor ons analyseerde, vormt de rode draad in dit artikel. © Copernicus Sentinel…

> Lees meer over Futura

READ  de gezondheid. Beroerte, hartaanval, ontsteking ... Mogelijke hartrisico's na infectie met Covid-19

Lees ook op Futura