Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een grote stap voorwaarts voor Montreal

Een grote stap voorwaarts voor Montreal

Montreal FC is misschien niet helemaal gegaan, maar alleen het feit dat we dachten dat ze een enorme stap voorwaarts zouden kunnen betekenen voor de club, die in zijn tweede decennium van MLS-bestaan ​​is.

Het team onder leiding van Wilfried Nancy beleefde het beste seizoen in zijn geschiedenis op het circuit van Garber en eindigde als tweede in de Eastern Conference, met 20 overwinningen, 9 nederlagen en 5 gelijke spelen, met een totaal van 65 punten.

Je stelt nieuwe league-tags in voor wegoverwinningen (11) en je wint opeenvolgende wegen (7).

Er werden twaalf teamrecords gebroken. Van deze overwinningen (20), de minste verliezen (9), punten in het klassement (65), gescoorde doelpunten (63) en doelpunten van verdedigers (14).

Dit fantastische seizoen zal de geschiedenis van de club markeren. Dat was dit jaar de slogan. Maar wat blijft er van hem over als het in januari allemaal weer begint?

We moeten eerst vragen stellen over de toekomst van Wilfried Nancy. Het team heeft een optie en deze is nog niet geactiveerd. Nancy werd genomineerd voor de Coach van het Jaar award.

Nancy dwaalde een beetje af na de vergadering van zondag, toen een collega hem vroeg of hij volgend jaar terug zou komen.

“Laten we het over de wedstrijd hebben, niet over mijn situatie!”

Er moet aan worden herinnerd dat Joey Saputo in juli woedend zijn teamgenoten verraste in het bijzijn van de president, Gabriel Gervais, mopperend tegen Nancy in de kantoren van Saputo Stadium na de nederlaag tegen Kansas City.

Nancy Marbouba

Als het aan de spelers lag, zou Nancy moeten terugkeren om het werk dat hij begon voort te zetten.

READ  Xavi blijft in Barcelona!

“Ik wil Wilfred en alles wat hij heeft” personeel Samuel Peet stond erop na de wedstrijd in Montreal te blijven. Wat we sinds vorig jaar met hem hebben opgebouwd is geweldig. »

Op het veld zal er ook een verandering zijn, want Djordje Mihailovic zal de weg naar Nederland nemen om zich bij AZ Alkmaar aan te sluiten. Ook Victor Wanyama gaf aan volgend jaar niet terug te keren.

Komt de 38-jarige veteraan Kei Kamara terug? Ismail Kony had ook zijn koffers kunnen pakken, want het gebeurde zo dichtbij in de zomer. Als hij een groot WK heeft, kan Johnston in 2023 ergens anders zijn.

Naast de resultaten op het veld heeft de club dit jaar bijgedragen aan de ontwikkeling van de voetbalcultuur.

“Ik ben trots op de fans en ik heb het gevoel dat we de cultuur hier een beetje hebben veranderd. Het is een voetbalgekke stad”, zei Johnston.

“Si on se ramène au début de la saison, les gens étaient hésitants, il y avait des doutes, mais nous avons prouvé à tout le monde que nous sommes une équipe derrière laquelle on et c’ seester gens Ze deden.”

Je moest op een zondag in Stade Saputo zijn om het te begrijpen. Vanaf de eerste regels van Hallo Canada, Het publiek presteerde beter dan Margao die het publiek liet zingen, iets wat we nog nooit eerder hadden gezien, ter nagedachtenis aan een journalist.