Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Antoine Compoire (Nantes): “Mijn woede is niet gezakt” na de loting in Nice

Antoine Compoire (Nantes): “Mijn woede is niet gezakt” na de loting in Nice

De dag na het turbulente gelijkspel tussen Nice en Nantes (1-1), gekenmerkt door twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissingen van François Letixier, tijdens de twaalfde dag van het Franse kampioenschap, werd Nantes-coach Antoine Compoire uitgenodigd om de groep te spreken. L’Équipe du Soir op L’Équipe.

“Sindsdien hebben we geleerd om deze teleurstellende uitkomst te internaliseren, maar er is altijd een gevoel van onrechtvaardigheid, Nantes-coach aan de slag. We hadden het over arbitrage, VAR, maar gisteren (Zondag) Ik zag vooral oneerlijke mensen. Ik verzeker. Vergissen is een mens, ik maak elke dag fouten in mijn werk, het is een mens. Aan de andere kant kan ik het niet accepteren als ik kan liegen om de beslissing te rechtvaardigen. »

De wedstrijdscheidsrechter had een strafschop voor het Canarische Eiland van Mattia Fetti (21) afgewezen voordat hij deze aan het einde van de wedstrijd aan het Eagles-team gaf in ruil voor een hand van Jean Charles Castellito terwijl Dante de bal aan het verhogen was. Nantes verdediger. De feiten van het spel die Nantes ervan weerhielden om dit seizoen hun eerste succes buitenshuis te behalen. Alleen het eerste werk ergert Antoine Compoire altijd.

“Ik zeg tegen mezelf dat ze me als een idioot beschouwen”

De VAR app versterkt dit gevoel. “Ik kan alles horen. Als de scheidsrechter tegen me zegt ‘we hebben besloten dat er geen penalty is’, oké. Maar de vierde official is er, zei meneer Kombouaré, niet bewegen, we bekijken de foto’s. Ik Er is mij verteld dat we niet voor een penalty fluiten omdat de bal Et quand, à la mi-temps, je vais voir les images, je me dis ”ils me prennent pour un con’ raakte. Et moi , j’ai de la merde dans les yeux, alors il faut que j’aille voir mijn specialist. Anders ben ik leugenaars voor mij. Het is niet natuurlijk, het is niet mogelijk.”

De feiten waren voor Compoire aanleiding om contact op te nemen met Pascal Garibian, hoofd van de technische afdeling voor arbitrage (DTA). “Scheidsrechters zijn hoffelijk in elke discussie. Praat niet over vals spelen”, zegt dhr. Garibian, maar als je voor een oneerlijk persoon staat, wat zeg je dan? Hij was oneerlijk, dus hij speelde vals, dat is het. de beslissing die gisteren is genomen niet accepteren. Alleen in deze business. Daarom wil ik zien hoe ver je kunt gaan. Ik hoop dat ze me niet straffen. Als ze me straffen, betekent dit dat ze een oordeel verdoezelen dat vals was in één keer. Dus ze doen wat ze elkaar aandoen, ze beschermen elkaar. Dat kunnen we niet doen.”

READ  2022 WK Kwalificaties Europa Zone (TV / Uitzending) Op welke zender kijk jij deze donderdag naar Multiplex?