Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een grote speler in de illegale IPTV-sector neutraliseren

Schokacties nemen toe tegen illegale IPTV-distributeurs. Een andere grote speler in de sector, All-in-One-Premium-TV, is in Nederland geneutraliseerd.

De wildgroei aan abonnementen heeft het leven van kijkers die geïnteresseerd zijn in films, televisieseries en vooral sportprogramma’s erg moeilijk gemaakt. Om hun verlangen te stillen, moeten ze eigenlijk meerdere abonnementen kopen, wat behoorlijk duur wordt. Ondanks alles is het heel moeilijk om zonder de wedstrijd van je favoriete voetbalteam te doen …

Bekijk alles voor veel minder

Dat is de reden waarom, naast legale aanbiedingen, er vele andere aanbiedingen te vinden zijn die veel goedkoper maar ook volledig illegaal zijn. Dit zijn IPTV-programma’s die voor een paar euro per maand toegang geven tot de belangrijkste betaalzenders, zoals Canal+ maar ook BeIN Sports en andere zenders voor het uitzenden van sportwedstrijden.

Officiële omroepen die duur betalen voor heruitzendrechten, rechthebbenden houden deze verkopers in de gaten en acties om ze te neutraliseren nemen toe. Het laatste over All-in-One-Premium-TV, een IPTV-provider en een vooraf ingestelde streamingbox, die alleen op de tv hoeft te worden aangesloten om tegen zeer lage tarieven van al deze kanalen te kunnen profiteren.

Het was de antipiraterijgroep BREIN die de president van All-in-One-Premium-TV tegenwerkte. Hij verkocht zijn dozen in Nederland en in heel Europa. De man in kwestie zat al jaren in het bedrijfsleven, maar na de BREIN-operatie werkte hij snel mee en detailleerde hij zijn activiteiten, waardoor hij zich voor nog grotere zorgen behoedde. Voor de rechtbank: hij hoefde maar een boete van 2.500 euro te betalen.

Voor klanten staat de plotselinge uitschakeling van de All-in-One-Premium-TV echter gelijk aan een leeg scherm op de tv. Ze kunnen hun abonnementen niet betalen en zullen op zoek moeten naar andere (legale, deze keer?) manieren om naar hun favoriete zenders te kijken.

READ  Solide en transparante groene verdediging Ben Arfa